Wientjes: sociaal akkoord duurt nog weken

0

Het sociaal overleg tussen werkgevers en vakbonden gaat ‘eerder nog weken dan dagen’ duren. Voorzitter Bernard Wientjes van werkgeversorganisaties VNO-NCW heeft dat vrijdag gezegd tijdens een ontmoeting van de sociale partners in Utrecht.

Hij wees erop dat het bij de onderhandelingen over ingewikkelde onderwerpen gaat. Voorzitter Ton Heerts van de FNV liet zich in soortgelijke woorden uit.
Eerder zeiden de sociale partners te verwachten medio april met een akkoord te komen. Het kabinet rekende aanvankelijk op een akkoord eind maart, maar gaf bonden en werkgevers uitstel toen dat niet haalbaar bleek.
De sociale partners praten over maatregelen om de economische crisis te bestrijden. Hun afspraken moeten leiden tot een sociaal akkoord met het kabinet. Dat is daar erg op gebrand omdat het verwacht dan ook steun van de oppositie te krijgen voor zijn plannen. Het kabinet is in de Senaat afhankelijk van de oppositie, omdat de regeringsfracties VVD en PvdA daar geen meerderheid hebben.
Moeilijke punten in het overleg zijn onder meer de voorgenomen ingreep in de WW en de versoepeling van het ontslagrecht. De bonden zijn daar mordicus tegen.

ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer