Robotisering gezien als bedreiging voor baan

0

Ruim 40% van de Nederlanders ziet robotisering inmiddels als een serieuze bedreiging van hun functie. Zij denken dat robots hen (gedeeltelijk) gaan vervangen. Zes op de tien (61%) stelt ook dat robotisering met name de flexibele schil van bedrijven bedreigt.

Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van Tentoo onder bijna 1.500 Nederlanders.

“Je merkt dat een steeds grotere groep inziet dat de komst van slimme robots onvermijdelijk is”, concludeert Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo

Flexschil verdwijnt niet

Dat klinkt als een bedreiging voor arbeidsbemiddelaars die het moeten hebben van het leveren van flexkrachten, maar volgens Den Ronden zal de behoefte aan een flexschil bij bedrijven niet verdwijnen. “Ondanks dat bepaalde terugkerende kerntaken mogelijk door robots op te vangen zijn, blijft snel en flexibel inzetbaar personeel essentieel om onvoorziene pieken op te vangen. Ook om werkzaamheden te verrichten die buiten de normale bedrijfsvoering vallen. Dit geldt zeker bij bedrijfsvoering waarin persoonlijk contact de basis vormt.”

Tweederde onvoorbereid op toekomst

Wel zorgwekkend is het dat uit het onderzoek blijkt dat tweederde van de Nederlanders zich niet voorbereidt op de gerobotiseerde toekomst. Zij zijn niet actief bezig om zich voor te bereiden op toekomstige ontwikkelingen op het gebied van ICT en robotisering. Nog zorgelijker is dat hetzelfde aantal respondenten aangeeft ook niet van plan zijn dit te gaan doen.

Bron: Tentoo

Lees ook: Robotisering goed voor de arbeidsmarkt

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer