Helft Nederlanders overweegt andere baan

1

Ruim de helft (52%) van de werkenden overweegt een overstap naar een andere baan, 11% van werkend Nederland verlaat zelfs het liefst morgen nog de huidige werkgever als er een andere functie voorbijkomt. En slechts 33% wil absoluut niet van baan veranderen.

Dit blijkt uit het jaarlijkse Benchmarkonderzoek van Raet, HR-dienstverlener, onder 1.100 Nederlandse medewerkers.

Open staan voor nieuwe uitdaging

Medewerkers tussen de 35 en 44 jaar staan met 70% het meest open voor een nieuwe uitdaging. Een van de redenen voor het uitkijken naar een andere baan is het feit dat er onvoldoende loopbaanmogelijkheden zijn bij de huidige werkgever (32%).

Liever vast contract

De Raet HR Benchmark toont verder aan dat een vast contract nog altijd erg belangrijk is voor medewerkers. Bijna 90% van de Nederlandse medewerkers heeft volgens Raet momenteel een vast contract. Medewerkers met een tijdelijk contract geven aan dat ze graag willen dat deze wordt omgezet naar onbepaalde tijd. Vooral Nederlanders tussen de 35 en 44 jaar hechten hier waarde aan (64%). Daarnaast vormt voor bijna 60% van de ondervraagde medewerkers het opgeven van het huidige vaste contract voor een tijdelijk contract bij een andere werkgever een belemmering.

Bron: Raet

Lees ook: Arbeidsmobiliteit stijgt, minder schaarste hoogopgeleiden

Futureproof recruitment
Hoe toekomstbestendig is jouw recruitmentstrategie? Wil jij op de hoogte blijven van trends in employer branding en candidate experience? Bezoek Futureproof recruitment, hét event waar jij als recruiter alle nieuwe en vooruitstrevende recruitmenttechnologieën en -oplossingen leert kennen. Met inspirerende keynotes, verdiepende workshops, speeddates en praktijkvoorbeelden ben je in één dag up to date. Kom naar het event Futureproof recruitment op 30 maart in Utrecht.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Sinds ik in 1989 bij mijn afstudeer onderzoek personeelwetenschappen al tegen deze cijfers aanliep, zie ik ze met enige regelmaat terug komen.
    De prangende vraag is waarom organisaties hier niet mee bezig zijn. Duurzaam en strategisch personeel management staan hoog op de agenda, maar blijkbaar gaat dat alleen maar over lifestyle.
    Mensen, medewerkers, inzetten op wat ze willen en kunnen kan miljoenen besparen, maar steeds weer lijkt het erop dat organisaties liever mensen wegpesten dan ze in hun comfortzone te plaatsen.
    En het is zo eenvoudig, breng talenten en competenties in kaart en pas het takenpakket van medewerkers aan op wat ze kunnen. Zorg voor ontwikkelmogelijkheden, niet door te focussen op zwakke punten, maar door te concentreren op te ontwikkelen competenties.

Reageer