Sterke groei in vacatures klantcontact

0

De spanning op de arbeidsmarkt is ook goed zichtbaar in het aantal klantcontactvacatures. Alleen al in het laatste kwartaal is het aantal klantcontact vacatures gestegen met ruim 5%. Sinds het eerste kwartaal van 2016 is het aantal vacatures in de branche zelfs vervijfvoudigd.

Dat blijkt uit de Fintrex klantcontact arbeidsmarktanalyse 2018-2019.

In 2019 zal deze groei zich nog verder ontwikkelen en zullen de uitdagingen op de arbeidsmarkt toenemen. De directe aanleiding voor de nog steeds groeiende behoefte aan klantcontact personeel is de forse toename in het aantal online aankopen.

Onboarding

Om een structurele oplossing te bieden voor het personeelstekort binnen de klantcontact branche zal er volgens Fintrex meer aandacht moeten komen voor het binden van de medewerkers aan de organisatie door een sterke focus op de employee journey. Een goede onboarding is essentieel in het binden van de medewerkers aan de organisatie en hen effectief te maken in de organisatie.
Desondanks geven medewerkers aan dat slechts 20% van de bedrijven een goede en complete onboarding hebben. Dit terwijl 25% van de medewerkers binnen zes maanden vertrekt bij een nieuwe werkgever en 60% hierbij aangeeft dit te doen vanwege een slechte onboarding. Dit onderschrijft het belang van een sterke strategie op het gebied van employee journey.

De Fintrex klantcontact arbeidsmarktanalyse 2018-2019 is online te vinden.

Bron: Fintrex

Lees ook: Vacatures klantcontact moeilijk te vervullen

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer