UWV ziet groeiende vraag naar ICT’ers

0

Het aantal vacatures in de ict-sector loopt dit jaar naar verwachting op naar 34.000, een stijging van 20 procent ten opzichte van vorig jaar.

De vraag naar ICT-personeel neemt dit jaar stevig toe, mede door de versnelling van de technologische ontwikkelingen. Dat maakte uitkeringsinstantie UWV in een vrijdag verschenen onderzoek bekend.

Nieuwe functies en beroepen
Het aantal vacatures in de sector loopt dit jaar naar verwachting op naar 34.000, een stijging van 20 procent ten opzichte van vorig jaar. In de jaren daarna neemt het aantal vacatures verder toe tot 37.000 per jaar, aldus het UWV. De meeste baankansen ontstaan op hoger niveau en dan vooral in de regio’s Groot-Amsterdam, Midden-Utrecht, Haaglanden en Zuidoost-Brabant. Het gaat om functies zoals systeemanalist en informaticaspecialist. Ook ontstaan nieuwe functies en beroepen door technologische ontwikkelingen, zoals 3D-printing en ‘big data’.

Aantrekken gekwalificeerd personeel
Volgens UWV neemt het economische belang van de ICT-sector de komende jaren verder toe. Maar het aantrekken van voldoende gekwalificeerd personeel is wel een van de grootste uitdagingen voor de branche, waar technologie en ontwikkelingen elkaar in razendsnel tempo opvolgen.

Meer zelfstandige ICT’ers
De ICT-sector biedt op dit moment werk aan een kwart miljoen werknemers. Het aandeel zelfstandige ICT’ers is in de periode van 1998 tot 2010 verdrievoudigd.

Deze week maakte ICT detacheerder iSense ICT Professionals bekend dat deze zomer meer ICT-vacatures online zijn dan in de zomers van 2012 en 2013.

Bron: UWV

Lees ook: Schaarste aan ICT-specialisten

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer