Monsterboards’ meest populaire vacatures

0

Werkzoekenden waren in het eerste half jaar van 2018 het meest op zoek naar vacatures voor administratieve, logistieke en sales banen. Samen met IT zijn dat ook de sectoren waar banen voor het oprapen liggen.

Die stelt Monsterboard op basis van eigen data. Ook de vacatures voor functies in IT-en accounting werden veel bekeken op het recruitmentplatform.

Kansen in krappe arbeidsmarkt

Monsterboard concludeert hieruit dat werkzoekenden uitstekend weten waar hun kansen liggen in de huidige krappe arbeidsmarkt. Sander de Bruijn, marketing directeur Monsterboard: “In de logistiek en IT zijn enorme personeelstekorten. Dat deze sectoren beiden in de top-5 voorkomen laat zien dat werkzoekenden goed weten in welke branches de kans op een baan het grootst is”.

Personeelstekort in meer sectoren

Opvallend is echter dat vacatures in de IT niet meer in de top-3 staan van meest bekeken vacatures per functiecategorie. Vorig jaar stond de IT sector nog op de tweede plek, nu op de vierde. De Bruijn: “De IT sector kampt nog altijd met grote personeelstekorten, maar we zien dat de schaarste nu ook in andere sectoren sterk oploopt. Vooral in sales en logistiek. Dat geeft kandidaten veel keuze in hun zoektocht naar een baan. Voor werkgevers wordt de uitdaging om nieuwe medewerkers te vinden daarentegen steeds groter.”

Banen voor het oprapen

Monsterboard verwacht dat de schaarste in de IT, sales en logistiek alleen nog maar zal toenemen. De banen voor kandidaten liggen vooral daar dus voor het oprapen. De Bruijn: “Wie na de zomer toe is aan een nieuwe uitdaging hoeft waarschijnlijk niet lang te zoeken naar een nieuwe baan. Maar ook voor de grote groep starters dat straks de arbeidsmarkt betreedt zijn er volop kansen.”

De top-5 meest bekeken vacatures (op Monsterboard) zijn:

  1. Commercieel adviseur
  2. Contractbeheerdeer
  3. Medewerker Burgerzaken
  4. Chauffeur
  5. Team lead software datawarehouse

Bron: Monsterboard

Lees ook: Aantal online vacatures bereikt recordhoogte

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer