ARTRA start met nieuwe opleiding voor Examen Payroll

0

Het SEU-examen payroll voor payrollspecialisten kan vanaf 4 juni 2018 worden behaald. ARTRA biedt als eerste in Nederland de Basisopleiding Payrollspecialist als open inschrijving, in-company en online aan.

Onderzoek SEU

Uitkomst van een uitgebreid onderzoek bij diverse payroll bedrijven en uitzendondernemers liet zien dat er behoefte is aan een SEU examen ‘payroll’. Aanvullend onderzoek door de SEU in oktober vorig jaar heeft uitgewezen dat payroll en-/of backoffice medewerkers minimaal over de volgende kennis moeten beschikken: CAO kennis (ABU/NBBU), inclusief naleving cao, relevante wet- en regelgeving, inclusief sociale zekerheid, voorlichting medewerker aangaande loon, beloning en inschaling en dossierbeheer. Deze onderwerpen vormen dan ook de basis voor het SEU examen payroll.

ARTRA onderdeel pilotgroep

Op donderdag 29 maart jl. heeft ARTRA, als onderdeel van de pilotgroep, het nieuwe SEU examen payroll met succes afgelegd. Uitkomst van de pilot is dat alle deelnemers aangegeven hebben dat het SEU examen payroll relevant is voor collega’s. De kennis die wordt getoetst in het SEU examen payroll voorziet in relevante basiskennis. ‘Het mooiste compliment’, vertelt Barbara Kramer, manager van de SEU, ‘is dat één van de deelnemers aangaf dat zij graag wil dat haar medewerkers dit diploma gaat halen. Als je dit examen haalt weet je zeker dat je opdrachtgever en payrollmedewerker goed kunt adviseren’.

Basisopleiding Payrollspecialist

De Basisopleiding Payrollspecialist is nu dus een feit. ARTRA omarmt het SEU-initiatief en is verheugd de opleiding al aan te kunnen bieden. Ellen van Hierden, directeur van ARTRA vertelt: ‘ARTRA werkt al jarenlang voor payroll bedrijven en we bieden al gerichte en passende opleidingen aan. Met de komst van het SEU examen payroll kunnen de deelnemers een passend examen gaan afleggen. De kers op de taart!’

Online inschrijven

ARTRA leidt vanaf heden medewerkers van uitzend- en payrollorganisaties op voor het examen. Gezien de omvang van de stof omvat de Basisopleiding Payrollspecialist 8 dagdelen training. Het SEU examen payroll is vanaf 4 juni beschikbaar.

Bron: ARTRA

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer