Meeste jongeren verkiezen flexcontract boven vaste baan

0

De meeste jongeren (62%) prefereren een flexibele baan boven een vast contract. Het percentage dat een flexcontract verkiest boven een vast contract wordt groter naarmate de persoon jonger is of hoger is opgeleid.

Dat blijkt uit \onderzoek van FINTREX onder 867 personen tussen de 18 en 30 jaar.

Uit recente cijfers van CBS bleek ook al dat met name jongeren steeds vaker een flexibel dienstverband (uitzendovereenkomst, ZZP, bepaalde tijdscontract) hebben en dat deze groep groeiende is.

Voorkeur flexcontract

Er is hierbij ook onderzocht waarom jongeren de voorkeur geven aan een flexibel contract boven een vaste aanstelling. De mogelijkheid tot flexibel werken (41%) wordt gezien als de belangrijkste reden om hiervoor te kiezen. Andere redenen die worden aangedragen zijn betere arbeidsvoorwaarden (37%), meer afwisseling of uitdaging (13%) en overige redenen (9%).

Tevreden flexkrachten

Uit aanvullend onderzoek onder ruim 2.000 flexkrachten van FINTREX blijkt dat 94% tevreden is met hun flexibele baan. Daarnaast zou dezelfde 94% ook andere mensen in de nabije omgeving aanraden flexibel te gaan werken. Vier op de vijf (81%) staat er zelfs voor open om actief ambassadeurschap uit te dragen en mensen te zoeken die passend zijn voor de organisatie en bereid zijn flexibel te werken.

Werknemersmarkt

“Deze generatie is opgegroeid met een hoop onzekerheid tijdens de start van hun carrière. Nu de arbeidsmarkt is omgeslagen naar een werknemersmarkt maken ze hier optimaal gebruik van. De onzekerheid van een flexibel contract ervaren zij als geen probleem, zolang dit maar een baan oplevert die beter past bij hun persoonlijke behoeftes en levensstijl.” aldus Mariska van der Staaij, People Manager bij FINTREX.
In de huidige arbeidsmarkt zal het voor werkgevers niet alleen lastig zijn om nieuwe geschikte medewerkers aan te trekken, maar ook om hen te behouden en te enthousiasmeren. Het inleven in de behoeftes van de huidige medewerkers zal voor veel bedrijven dan ook een van de sleutelingrediënten worden om de jonge generatie werknemers te behouden, zo stelt FINTREX.

Bron: FINTREX

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer