CBS: omzetgroei flexbranche in 2022 +14%

0

De zakelijke dienstverlening heeft een goed achter de rug. Dat geldt ook de uitzendbranche. De flexbranche kende in 2022 een groei van ruim 14%.

Dat meldt het CBS op basis van de meest recente kwartaalcijfers.

De omzet van de zakelijke dienstverlening was in het vierde kwartaal van 2022 13% hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Over heel 2022 groeide de omzet van de zakelijke dienstverlening met 18%.

Uitzendbranche

Binnen de zakelijke dienstverlening deed ook de flexbranche het goed. Bij de uitzendbranche was de omzet in het vierde kwartaal 11% hoger dan een jaar eerder. Wel is er een dalende trend te zien. In het eerste kwartaal van 2022 zette de uitzendbranche ruim 19% meer om dan een jaar eerder. In het tweede kwartaal van 2022 was dat ruim 15%. Op jaarbasis kwam de omzetstijging op ruim 14% uit.

(Bron: CBS)

Verschil ABU MarktMonitor

De cijfers van het CBS zijn veel rooskleuriger dan die van de ABU. Volgens de ABU MarktMonitor is de totale omzet van de uitzendsector in 2022 gestegen met ‘slechts’ 3%.

Het verschil tussen de CBS- en ABU-cijfers is deels te verklaren doordat de grote uitzendbureaus veel sterker vertegenwoordigd zijn in de ABU-cijfers. (De grote uitzenders zitten natuurlijk ook de CBS-data, maar zijn relatief belangrijker in de ABU MarktMonitor.)
Daarnaast hebben de CBS-cijfers betrekking op de gehele flexbranche. Naast uitzenders, vallen daar ook detacheerders, werving & selectie-/recruitmentbureaus en payrolling onder.

 

Lees ook: Uw bedrijf ook in de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100?

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer