Investeerder Gilde wil detacheerder DPA overnemen

0

Gilde Equity Management heeft een openbaar bod gedaan van bijna 80 miljoen euro op alle aandelen van DPA Group. Investeerder Gilde wil het detacheringsbedrijf overnemen en van de beurs halen.

DPA is een van de grootste detacheerders in Nederland met in 2019 een omzet van € 152 miljoen en in de eerste drie kwartalen van 2020 een krimp van -8%, en vooralsnog beursgenoteerd.

Lees ook: Detacheerder DPA ziet omzet dalen door coronacrisis

Gilde kiest ambitieuze flexbureaus

Gilde richt zich onder andere op ondernemende, ambitieuze flexbureaus en haalde eerder al TMC, de Veldhovense high tech detacheerder die het begrip werkondernemerschap uitvond, van de beurs; hielp het Belgische Actief Interim met sterke groei in Nederland door overnames van TiP (overgenomen van het toenmalige Humares), Tènce (uit de Vebego-groep) en Prima personeel (zelfstandig technisch uitzendspecialist); en Eiffel aan groei door complementaire overnames.

DPA: meer investeren

DPA ziet grote perspectieven voor de Nederlandse detacheringsmarkt, en is in dat vertrouwen gesterkt door de positieve ontwikkelingen in de loop van de coronacrisis. (Onlangs nog rapporteerde de detacheringsbranchevereniging VvDN een groei van de detacheringsomzet in het vierde kwartaal van 2020. DPA is een van de founding leden van de VvDN.) Hoogopgeleide mensen zijn steeds meer gevraagd door werkgevers, en detachering is een aantrekkelijke werkpropositie. Om dat potentieel zo goed mogelijk te kunnen benutten, zijn volgens DPA investeringen nodig, en de financiering daarvan is effectiever te realiseren via een equity managementbureau als Gilde dan via een kleine positie op de aandelenbeurs.

Uitbreiding naar zorgsector

DPA wil sterker kunnen inzetten op de drie pijlers van hun strategie: versterking van de bindingskracht naar schaarse kandidaten via hoogwaardige loopbanen en een sterk werkmerk, versterking van de slagkracht naar opdrachtgevers, en gerichte groei door een buy & build strategie. Arnold van Mameren, CEO van DPA, denkt in dat verband bijvoorbeeld aan een uitbreiding richting de zorgsector, en daarbij gebruik te kunnen maken van de bestaande kerncompetenties op terreinen als legal, compliance en risk, en ook de in de laatste jaren gecreëerde business unit-specifieke cultuur.

Goed werkgeverschap

De voorlopige resultaten van een intern onderzoek naar de merkkracht van DPA leveren volgens Van Mameren reacties op als ondernemend, persoonlijk, betrokken en sympathiek. Van Mameren refereert in zijn toelichting ook aan de VvDN-belofte van goed werkgeverschap voor kandidaten en de aansluiting daarvan op de belangrijke eerste rijbaan van de commissie Borstlap. Hij doet geen concrete uitspraken over groeidoelen voor de komende jaren.

De eerste reacties van de OR en DPA-medewerkers zijn volgens de DPA-CEO positief. DPA verwacht de deal in de loop van het tweede kwartaal af te kunnen ronden.

 

Dit Wim Davidsenieuwsartikel is geschreven door Wim Davidse (hoofdredacteur Flexmarkt).

 

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer