Jaaromzet ManpowerGroup +5%, maar minder laatste kwartaal

0

ManpowerGroup heeft afgelopen jaar een omzetgroei gerealiseerd van 5%. Het vierde kwartaal van 2022 was minder florisant. Ook in Nederland, dat in het afgelopen kwartaal een omzetdaling kende (-5%).

Dat blijkt uit de cijfers van ManpowerGroup over het vierde kwartaal van 2022.

ManpowerGroup mondiaal

Het Amerikaanse uitzendconcern boekte in 2022 wereldwijd een omzet van $19,8 miljard. Dat komt neer op een omzetstijging van 5% (constant currency (CC)) en 3% (OCC, dus exclusief wisselkoersvariaties en ook exclusief eventuele overnames e.d.) ten opzichte van 2021.

De wereldwijde omzet van Manpower kwam in het vierde kwartaal van 2022 uit op $4,8 miljard, een daling van 1% (CC). Het kwartaal daarvoor was er nog sprake van omzetgroei (+5%).
Op mondiaal niveau ging de brutomarge in het vierde kwartaal omhoog naar 18,2% en de winstmarge (EBITA en Operating profit) stabiliseerde.

Manpower Europa en Nederland

De totale omzet van ManpowerGroup Zuid-Europa daalde in het vierde kwartaal van 2022 met 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Frankrijk, (goed voor een kwart van de totale omzet ManpowerGroup wereldwijd), boekte een lichte omzetgroei (+2% (CC)).

ManpowerGroup Noord-Europa (goed voor 20% van ManpowerGroup wereldwijd) zag de omzet nog sterker dalen in het vierde kwartaal (-5% CC en -3% OCC). ManpowerGroup verwacht voor Noord-Europa een lichte verbetering in het eerste kwartaal van 2023 (tussen de -2 tot +2% CC).

De omzet van ManpowerGroup Nederland daalde ook in het vierde kwartaal van 2022 (-5% OCC) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat ligt in lijn met de omzetdaling in het derde kwartaal van vorig jaar in Nederland (-6%).

Daarmee presteert ManpowerGroup Nederland volgens de ABU Martkmonitor minder goed dan gemiddeld in de uitzendmarkt.

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

Reageer