ManpowerGroup boekt omzetgroei, maar weer niet in Nederland

0

ManpowerGroup heeft in het derde kwartaal wereldwijd opnieuw omzetgroei gerealiseerd (+5%). Maar wederom bleef de omzet in Nederland achter (-6%).

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die ManpowerGroup heeft bekendgemaakt.

ManpowerGroup wereldwijd

De mondiale omzet van ManpowerGroup kwam in het derde kwartaal uit op $ 4,8 miljard, een omzetstijging van 5% (constant currency (cc)). Exclusief overnames e.d. (organic constant currency (occ)) bedraagt de omzetgroei 2%.  Ook de onderliggende cijfers zijn positief. Zowel de brutomarge als de winstmarge zijn omhoog gegaan.

ManpowerGroup Europa

Waar de thuismarkt Amerika groei kende in het derde kwartaal, bleef de omzet in Europa achter. In Zuid-Europa boekte het belangrijkste land, Frankrijk, weliswaar een lichte omzetgroei ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (3% (cc)), maar daar leed vooral Spanje fors omzetverlies (-24%).

Ook in Noord-Europa was er sprake van omzetverlies in het derde kwartaal van die jaar. Duitsland deed het in het derde kwartaal relatief slecht met een omzetdaling van -13% (cc) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

ManpowerGroup Nederland

Ook in ons land was er opnieuw sprake van een omzetdaling in het derde kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (-6% (cc)).
De omzetontwikkeling van ManpowerGroup Nederland blijft al geruime tijd achter bij de mondiale omzetontwikkeling van het uitzendconcern.

Lees ookManpowerGroup boekt omzetgroei, maar niet in Nederland

Daarmee presteert ManpowerGroup Nederland minder goed dan gemiddeld in de Nederlandse uitzendbranche. De ABU Marktmonitor laat een stabilisatie van de omzet van uitzenders in ons land zien.
ManpowerGroup Nederland boekte in 2021 een jaaromzet van € 454,5 miljoen, nagenoeg gelijk aan het jaar daarvoor. (Flexmarkt Omzetranglijst Top-100).

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer