Olympia neemt meerderheidsbelang in Kooyenga

0

Uitzendorganisatie Olympia Nederland heeft een meerderheidsbelang genomen in het Friese detacherings- en adviesbureau Kooyenga Groep.

Dat heeft Olympia Nederland vrijdag bekendgemaakt.

Met een strategisch belang in de Kooyenga Groep, bestaande uit Kooyenga Advisering en Detachering en adviesbureau Vondel & Nassau, versterkt Olympia Nederland haar positie binnen de gemeentelijke overheid.

De alliantie tussen Olympia Nederland en de Kooyenga Groep biedt de mogelijkheid voor Kooyenga om versneld te groeien. Romke Kooyenga, eigenaar van de Kooyenga Groep, zal zich vanaf 1 september a.s. volledig richten op deze groeiambitie en verdere commerciële ontwikkeling van de organisatie. De dagelijkse leiding van de Kooyenga Groep komt in handen van Just Zandhuis die als CEO aantreedt.

Romke Kooyenga, die het bedrijf 23 jaar heeft geleid, zegt in een toelichting op de strategische alliantie: “Verdere groei van Kooyenga vraagt (..) een sterke samenwerkingspartner die qua cultuur en ambitie lijkt op Kooyenga. Olympia is deze partij. Ik kan me nu volledig richten op dat waar ik goed in ben. Ik blijf commercieel verantwoordelijk, coach de medewerkers en bewaak de cultuur die ons zo kenmerkt.”

Dimitri Yocarini, sinds 2016 CEO van Olympia Nederland zegt in een toelichting op de strategische allieantie: “Olympia Nederland heeft net als de Kooyenga Groep de ambitie om te groeien binnen de gemeentelijke overheid. Fantastisch dat we dit in kunnen vullen door een strategische alliantie met een gerespecteerde organisatie als de Kooyenga Groep en een bevlogen ondernemer als Romke. Door het verbinden van onze expertises zijn we samen in staat om een nog stevigere positie binnen de overheid te bouwen.”

Bron: Olympia/FD

Noot van de redactie: Olympia Nederland bezet een 9e positie op de Flexmarkt Omzetranglijst 2017 met een jaaromzet in 2016 van 330 miljoen euro (+ 17% tov 2015). Kooyenga eindigde op de 63e positie met een omzet in 2016 van 16 miljoen euro (-6% tov 2015)

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer