Omzet uitzendbranche +20% in tweede kwartaal

0

De omzet van de totale uitzendbranche is in het tweede kwartaal van dit jaar met 20% gegroeid ten opzichte van het dramatische tweede kwartaal vorig jaar. De uitzendbranche zit daarmee weer op het niveau van voor de coronacrisis.

Dit meldt het CBS op basis van nieuwe kwartaalcijfers.

Zakelijke dienstverlening

De omzet van de totale zakelijke dienstverlening, waar de uitzendsector deel van uitmaakt, lag in het tweede kwartaal van 2021 21% hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dat enorme groeipercentage is te verklaren doordat vorig jaar veel branches zwaar te lijden hadden onder de coronamaatregelen.
De nieuwste cijfers tonen aan dat de economie grotendeels hersteld is. In vergelijking met het tweede kwartaal van 2019 zitten de meeste branches qua omzet al weer boven de niveaus van voor corona.

Bron: CBS

Omzetgroei uitzendbranche

Het beeld van de ontwikkeling van zakelijke dienstverlening zien we ook terug bij uitzenders. De uitzendbranche zette in het tweede kwartaal van dit jaar 20% meer om vergeleken met een jaar eerder en zit daarmee precies op het niveau van twee jaar geleden. Met name de grotere uitzendbureaus profiteren van de aantrekkende vraag.

Tekort aan arbeidskrachten

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het ondernemersvertrouwen in de zakelijke dienstverlening voor het derde kwartaal is gestegen. Volgens het CBS ligt dit ondernemersvertrouwen voor het eerst weer boven het niveau van voor de coronacrisis.
het optimisme van ondernemers in de zakelijke dienstverlening vertaalt zich in de verwacht groei in personeel; per saldo verwacht een kwart van hen (26%) groei van het personeelsbestand. Maar zij beseffen daarbij wel dat zij te maken krijgen met de krapte op de arbeidsmarkt. Ruim een derde van hen (35%) verwacht per dat een tekort aan arbeidskrachten een belemmering zal zijn.

Lees ook: CBS: meer vacatures dan werklozen, herstel uitzendbureaus zet door

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

 

FlexeventFleXevent 2021

Na de WAB volgden het voorstel van de Commissie Regulering van Werk (Borstlap) en het SER-advies en meer. Wat hebben de nieuwe regering, de polder en 2022 voor de flexbranche in petto? Tijdens het FleXevent op 25 november 2021 komen de laatste actualiteiten in wet- en regelgeving rond (flex)werk aan bod, en hun impact op de bedrijfsvoering van uitzendbureaus, detacheringsbureaus, payrollers, zzp-bemiddelaars en platforms. Geïnteresseerd? Bekijk het programma en meld u eenvoudig online aan.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer