Overname CBAB door AB Noordwest officieel bekrachtigd

0

Op 4 december 2009 lag er al een principeakkoord, nu is de overname van de Coöperatieve Bond voor Agrarische Bedrijfsverzorging, kortweg CBAB, door AB Noordwest definitief.

De coöperatie AB Noordwest, bestaande uit AB Noord-Holland en AB Fryslân (11 vestigingen totaal), koopt met de overname ruim 1 miljoen euro omzet. De 15 medewerkers van CBAB verhuizen mee naar AB.

In de Omzetranglijst van Flexmarkt over 2009 staat AB Nederland op een stabiele vijfde positie met een Nederlandse omzet over 2009 van 363,5 miljoen euro. AB verwacht voor 2010 een omzet van 370 miljoen euro. Ter vergelijk, de nummer vier op de lijst, Adecco, heeft een Nederlandse omzet van 449 miljoen euro over 2009.

AB Noordwest is binnen AB Nederland goed voor 70 miljoen euro omzet en heeft duizend vaste medewerkers in dienst en vierduizend Nederlandse en Poolse flexmedewerkers.

Ruim 30 jaar was de CBAB, kantoorhoudend in Wirdum (Frl), de backoffice organisatie van een groot aantal AB organisaties in Nederland en het kenniscentrum op het gebied van IT, Salarisverwerking en Financiën. Als gevolg van de economische crisis en de verzelfstandiging van een aantal AB organisaties, is de omzet van de CBAB de afgelopen jaren echter fors terug gelopen. Een nadere specificatie van de omzetterugval is niet bekend gemaakt. In 2009 leidde de situatie tot een onderzoek naar de mogelijkheden van een overname door AB Noordwest.

AB Noordwest heeft, met de organisaties AB Noord-Holland en AB Fryslân, naar eigen zeggen ’twee gezonde bedrijven met een sterke marktpositie in markten welke aan grote veranderingen onderhevig zijn’. Met de overname van de CBAB ontstaat volgens AB een betere aansluiting en daarmee een directe invloed op het backoffice kantoor in Wirdum. ‘Hierdoor kan met gerichte investeringen een impuls worden gegeven aan de kwaliteit van onze bedrijfsprocessen, aan investeringen in onderzoek en aan ontwikkeling van nieuwe producten en diensten’, aldus AB Noordwest in een verklaring.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer