SUSA’s poolconcept al 70 jaar een succes

0

Het Nederlandse studentenuitzendbureau SUSA bestaat 70 jaar. Het oudste studentenuitzendbureau van Nederland verzorgt de flexibele inzet van studentenpools bij banken, verzekeraars, telecom- en energiebedrijven.

Sinds 4 maart 1947 jaar verzorgt SUSA voor studenten de mogelijkheid om studie en werk te combineren. Indertijd begonnen als commissie van de Universiteit Utrecht, opereert dit uitzendbureau inmiddels ook internationaal. SUSA is onder leiding van algemeen directeur Remco Pouw uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 100 medewerkers. Voor (grote) bedrijven biedt SUSA de mogelijkheid om flexibele teams, oftewel pools, in te zetten.

Poolconcept

SUSA is de uitvinder van het poolconcept. Een groep studenten wordt voor een specifieke functie bij een bedrijf geworven en alleen daar ingezet. Daarmee kunnen (onverwachte) pieken en dalen in de bezetting van afdelingen worden opgevangen. Ook fungeert SUSA voor haar klanten als kennispartner bij de inzet van studenten en op het gebied van talentontwikkeling. SUSA richt zich uitsluitend op HBO- en WO-studenten. Klanten van SUSA zijn onder andere: Achmea, Triodos Bank, Nationale-Nederlanden, ABN AMRO, Miele, ENGIE, CZ Zorgverzekeringen, ONVZ Zorgverzekeraar en FNV.
Met name in klantenservice-omgevingen heeft het poolconcept zijn meerwaarde bewezen. De planning is voor zowel bedrijven als studenten flexibel en wordt volledig door SUSA verzorgd. Voor studenten levert het uitzendbureau concrete werkervaring bij potentieel interessante bedrijven. Voor bedrijven blijken de teams van SUSA meer en meer als talentpool te fungeren.

Bron: Susa

Lees ook: SUSA levert poolconcept aan Telekom Deutschland

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer