Wierenga & De Graaf, bureau voor hogere segment in het Noorden

0

Noord-Nederland is een bureau voor werving, selectie en recruitment rijker. Het nieuwe bureau met de naam Wierenga & De Graaf in Leeuwarden richt zich op functies in het hogere segment en specialistische functies.

Zowel Jan Wierenga als Leo de Graaf hebben jarenlange ervaring, opgedaan in leidinggevende en commerciële functies. Beiden hebben onder meer voor ManpowerGroup gewerkt.

Match niet meer zo eenvoudig

Volgens Jan Wierenga hanteren zij een andere aanpak dan ‘concullega’s’. “Die andere aanpak behelst een zeer persoonlijke benadering van de kandidaat die op zoek is naar een nieuwe baan. Veel organisaties bevinden zich momenteel in een transitiefase. Circulair ondernemen, maatschappelijk rendement, het zijn nieuwe en moderne thema’s die ze zich eigen moeten maken. Net zo werkt het bij getalenteerde werkzoekenden. Ook die hebben te maken met andere tijden, technologische ontwikkelingen, nieuwe uitdagingen en ambities. Dat alles maakt dat die perfecte match tussen kandidaat en organisatie niet meer zo eenvoudig te maken is. Met Wierenga & De Graaf willen wij juist acteren in dát spectrum van vraag en aanbod.”

Lees ook: Je eigen uitzendbureau starten? Dit moet je weten!

Meer dan competenties en skills

Volgens zakelijk partner Leo de Graaf gaat het bij het vinden van een nieuwe baan tegenwoordig om meer dan alleen competenties en skills. “Zeker als het gaat om functies in het hogere segment en specialistische functies. Dan gaat het veel meer over wat een kandidaat eigenlijk wil. Waar ligt zijn of haar hart? Wat is zijn of haar passie? Wat hebben ze in zich? Daarom ook nemen we bij Wierenga & De Graaf uitgebreid de tijd om een kandidaat te leren kennen. Want even in een uurtje een goed beeld van iemand krijgen, dat gaat niet. Diepte zoeken, vragen stellen, prikkelen, nieuwsgierig zijn, dat is wat we doen. Dán leer je de kandidaat kennen, dán raak je aan wie hij of zij is en kun je op zoek gaan naar die perfecte match. In branches waar de kandidaat misschien niet aan denkt, maar waarin die misschien meer en beter tot je recht komt. Of in functies die weg worden geklikt, maar waarin iemand best eens het verschil kan maken.”

Bron: Wierenga & De Graaf

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer