Asscher dicht WW-lek niet voor elke flexwerker

1

Asscher is bereid om het WW-lek te dichten voor ‘nieuwe gevallen’ die een te lage WW-uitkering hebben ontvangen. Voor de overige 20.000 flexwerkers en seizoensarbeiders die benadeeld werden door het Dagloonbesluit 2015 kan hij helaas niet meer betekenen dan een compensatie, laat Asscher middels een brief weten.

Flexwerkers en seizoensarbeiders zijn door het Dagloonbesluit in 2015 flink benadeeld. Deze groep arbeiders verdienen vaak naast hun uitkering iets bij waardoor zij een lagere WW-uitkering hebben gekregen dan zou moeten. Hierdoor is er een zogenaamde WW-lek ontstaan.

Probleem blijft bestaan

Asscher is bereid dit lek te dichten, maar wel voor de nieuwe gevallen die vanaf 1 januari een te lage uitkering hebben ontvangen. Hierdoor blijft er een probleem bestaan voor 20.000 flexwerkers en seizoensarbeiders die vóór 1 januari benadeeld zijn. Asscher zegt deze groep te willen compenseren, maar geeft niet duidelijk aan hoe of wanneer. ‘De FNV zal heel nauwgezet volgen hoe deze compensatie eruit ziet’, blijkt uit de brief van Asscher.

Bron: FD.nl

Lees ook: CNV: ‘Reparatie dagloon flexwerkers te laat’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. De garantiedagloon van 3 jaar terugdraaien naar 1 jaar, weerhoudt ook veel mensen om weer aan de slag te gaan voor een lager loon. Helaas hoor je hier niemand over klagen.
    Je kunt je flink in de vingers snijden als je een tijdelijk arbeidscontract accepteert en terug in de WW komt 1 jaar (of later) na eerste ww-dag, of binnen een jaar, maar tijdens dit werk aanvullende WW hebt gekregen en dus niet volledig uit de WW hebt kunnen stappen.

Reageer