Driessen belooft goed te zorgen voor haar uitzendkrachten

0

Driessen wil haar flexkrachten meer zekerheid bieden. Zeker in coronatijd verdienen zij dat. Daarom doet de uitzender een ‘werkbelofte’ aan haar uitzendkrachten.

Het gespecialiseerde uitzendbureau in de sectoren overheid, onderwijs en in de gezondheidszorg ziet in de coronacrisis aanleiding om een andere invulling te geven aan flexwerk en roept andere uitzenders op hetzelfde te doen, zo laat Driessen in een persbericht weten.

Flexkrachten van groot belang

Volgens Driessen is de arbeidsmarkt gebaat bij flexibele arbeid. Het geeft werknemers de kans om op een laagdrempelige en flexibele manier te werken bij organisaties, net wanneer en waar zij daar behoefte aan hebben. Het geeft tegelijkertijd werkgevers de kans om mee te bewegen met veranderende omstandigheden. Zo konden GGD’s de afgelopen periode snel opschalen vanwege de coronawerkzaamheden, en werd ook in de gezondheidszorg en binnen de overheid zo snel mogelijk bijgeschakeld.
Gezien het grote belang van flexkrachten zou de verwachting moeten zijn dat flexwerk op dezelfde wijze wordt geregeld als vast werk. Toch blijkt in de praktijk dat voor flexkrachten soms minder wordt geïnvesteerd in opleiding en ontwikkeling, of dat het met een flexibel contract lastiger is om een hypotheek te krijgen, zo stelt Driessen.

Werkbelofte

Om te laten zien dat het ook anders kan introduceert Driessen de werkbelofte voor haar flexwerkers. Zelf maakt het uitzendbureau de analogie met een huwelijk. Er is het juridische formele aspect van het tekenen van een contract. Echter wat nog veel belangrijker is, is de emotionele belofte die de huwelijkspartners naar elkaar uitspreken om goed voor elkaar te zorgen. Driessen doet hetzelfde en spreekt daarom naar alle flexibele medewerkers haar werkbelofte uit.

DriessenIn deze werkbelofte staat precies wat medewerkers van Driessen kunnen verwachten:

  1. alles op alles te zetten om een betekenisvolle baan te vinden;
  2. te investeren in ontwikkeling;
  3. te kijken naar de kandidaat als persoon, ongeacht leeftijd, afkomst of gender;
  4. medewerkers financieel veerkrachtig te maken;
  5. te gaan voor een duurzame werkgelukkige carrière.

Inzetten voor werkgeluk

Iedere flexkracht bij Driessen krijgt voortaan naast een contract ook de vijf werkbeloftes waar medewerkers ze aan mogen houden. “Wij zetten ons als Driessen al 27 jaar in voor het werkgeluk van onze medewerkers. Dit blijft niet bij woorden, maar hier is onze hele dienstverlening op ingericht. Met onze werkbelofte willen we dit nu ook formaliseren”, zegt directeur Lisa Wouters. “In de toekomst willen we hier nog meer beloftes aan toevoegen. Dit vraagt om een zorgvuldige afweging, omdat we hetgeen we beloven ook altijd waar willen maken. Neem onze belofte ‘echte aandacht voor wie jij bent’. Het niet oordelen op leeftijd, afkomst of gender maar puur focussen op skills is één van de, voor ons vanzelfsprekende, beloftes. En hoewel dit uiteraard door veel organisaties wordt gezegd, blijkt het helaas toch nog niet overal ook echt te gebeuren. Wij investeren al jaren in training en voorlichting om te voorkomen dat het bij ons mis zou kunnen gaan. Het is onze stellige overtuiging dat iedereen een gelijke behandeling verdient, daarom maken wij daar een belofte van.”

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer