Duizend intercedenten krijgen app Diversiteit Loont!

0

Een proef met het gebruik van de app ‘Diversiteit Loont!’ is succesvol verlopen. Duizend aanstaande intercedenten die geslaagd zijn als uitzendmedewerker krijgen de app.

De Stichting Opleiding en Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) biedt in samenwerking met de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) een speciale app die bijdraagt aan het selecteren zonder vooroordelen.

Proef met intercedenten
Uit een proef waarbij 39 intercedenten van uitzendbureaus zich met behulp van de app ‘Diversiteit Loont!’ lieten trainen in selecteren zonder vooroordelen was een groot succes. De meerderheid was positief over het effect van de app. Ze verdiepen zich meer in de kandidaten, doen minder snel aannames en staan neutraler in het gesprek.

App ‘Diversiteit Loont!’
De app ‘Diversiteit Loont!’ geeft zicht op de eigen vooroordelen en toetst of intercedenten in discriminerende situaties op juiste wijze handelen volgens de wet. De vragen binnen de app bestaan uit drie categorieën, kennisvragen, gelijke behandelingscases en inzicht in eigen vooroordelen. De vragen zijn in samenwerking met het College voor de Rechten van de Mens afgestemd.
De app speelt in op bewustwording en reflectie van de eigen vooroordelen en stereotypen. Ook reikt de app kennis en vaardigheden aan voor de intercedenten om discriminerende werkpraktijken te herkennen en met collega’s of klanten bespreekbaar te maken. Daarnaast biedt de app concrete handvatten en continu vernieuwende oefensituaties om discriminerende praktijken op het werk te voorkomen, te doorbreken en om te buigen.

De app is in samenwerking met de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU), de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU) en Add-App in 2014 ontwikkeld.

Bron: STOOF

Lees ook: App helpt intercendenten discriminatie tegen te gaan

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer