Olympia helpt 4.500 flexkrachten aan het werk tijdens coronacrisis

0

Nog geen half jaar geleden schreef Olympia dat zij met pijn in haar hart 2.000 flexkrachten moest laten gaan als gevolg van de coronacrisis. Maar binnen een half jaar wist Olympia het tij te keren. Inmiddels heeft de uitzender weer werk kunnen vinden voor meer dan 4.500 flexkrachten.

Op 23 april gaf Olympia aan dat alleen al bij Olympia 2.000 flexkrachten de dupe werden door een gat in het vangnet van de NOW. Olympia stuurde een brandbrief aan Minister Koolmees met het advies de NOW regeling te herzien. Om daarmee te voorkomen dat flexkrachten de dupe zouden worden. Tevergeefs.

Omscholen

Olympia zette alles op alles om deze mensen weer aan werk te helpen. Met onder meer duizend gratis trainingen om mensen om te scholen naar werk waar op dat moment meer vraag naar was. Dimitri Yocarini, CEO Olympia: “Samen met opdrachtgevers en online trainingen scholen we zoveel mogelijk flexkrachten om naar werk dat er wel is. Dit alles heeft ertoe geleid dat op dit moment meer dan 14.000 mensen via Olympia betekenisvol werk doen. En dat we met onze 1.000 trainingen al 500 flexkrachten hebben begeleid naar een andere functie dan ze gewend waren. Daar doen we het voor.  En we zijn er nog lang niet. We gaan nog veel meer mensen aan betekenisvol werk helpen.”

Lees ook: Om- en bijscholing is de (enige) oplossing voor herstel arbeidsmarkt

‘Flexkrachten van grote waarde’

Olympia is er samen met klanten in geslaagd  gekregen om in vier maanden tijd 4.500 extra mensen aan het werk te krijgen. Volgens Yocarini is dit het resultaat van ‘volharding, samenwerking en ondernemerschap’. “In tijden van crisis laat je zien waar je voor staat. Dat wat je doet er toe doet en verschil maakt. (..) Juist deze crisis maakte duidelijk dat onze flexkrachten van grote waarde zijn. Van werk in de logistiek of productie binnen de foodsector tot contactcenter werk voor online retailers en voor de bestrijding van corona.”

Bron: Olympia

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer