Plaatsingsfee uitzendbureau ook voor 50-plussers

0

Voortaan kunnen uitzendorganisaties ook een plaatsingsfee krijgen voor werkzoekende 50-plussers die zij naar werk bemiddelen. De leeftijdsgrens is verlaagd van 55 jaar naar 50 jaar.

Minister Asscher (Sociale Zaken) kondigde eerder al aan dat hij de regeling wil versoepelen en uitbreiden naar 50-plussers omdat er tot nog toe weinig gebruik van is gemaakt. Met de  publicatie op 20 september jl. in de Staatscourant  is dit nu van kracht.

Bonus voor uitzendbureaus

De plaatsingsfee is een bonus voor een uitzendbureaus die een oudere werkzoekende aan een baan helpt. Dit is een van de regelingen uit het Actieplan 55pluswerkt. De regeling is tijdelijk en geldt voor arbeidscontracten die uiterlijk op 30 september 2016 ingaan.

Hoogte Plaatsingsfee

De plaatsingsfee is een subsidie. Hoe langer het dienstverband, hoe hoger de plaatsingsfee:

  • Blijft de werknemer 3 maanden in dienst? Dan is de plaatsingsfee € 300
  • Is de werknemer 6 maanden na zijn eerste werkdag nog in dienst via dezelfde intermediair? Dan kunt u als intermediair een vervolgaanvraag doen voor een extra plaatsingsfee van € 700
  • Is de werknemer 12 maanden na zijn eerste werkdag nog in dienst via dezelfde intermediair? Dan kunt u als intermediair een tweede vervolgaanvraag doen voor een plaatsingsfee van € 500

Aangepaste voorwaarden

Sinds 20 september 2014 gelden de volgende aangepaste voorwaarden:

  • De intermediair heeft de werkzoekende begeleid naar een baan
  • De eerste werkdag was op of na 1 oktober 2013
  • De werkzoekende heeft een WW-uitkering en was 50 jaar of ouder op de eerste werkdag
  • De werkzoekende heeft gewerkt voor de helft van het aantal uren waarvoor hij een WW-uitkering krijgt. Maar minimaal 12 uur per week, voor ten minste 3 maanden
  • De werkzoekende heeft in iedere maand gewerkt

Het uitzendbureau kan de plaatsingsfee aanvragen voor werkzoekenden die op of na 1 oktober 2013 zijn begonnen met werken.

Meer oudere WW’ers aan het werk

In de periode juli-augustus van dit jaar hebben 10.584 werkzoekende 50-plussers met een WW-uitkering een baan gevonden, 31 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de tweede barometer 50-plus. Uit deze barometer blijkt dat 50-plussers op dit moment vooral werkzaam zijn in de zorg en bij de overheid.
Bron: Rijksoverheid/UWV/NBBU

Lees ook: Uitzendbureaus laten plaatsingsfee liggen

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer