Rekentool transitievergoeding flexkracht

0

NBBU en FlexKnowledge hebben een tool gemaakt om eenvoudig de transitievergoeding te berekenen voor uitzendkrachten.

Bij flexkrachten is het bepalen van de exacte periode waarover de vergoeding wordt berekend lastig, omdat er vaak sprake is van veel korte contracten die elkaar met kortere of langere onderbrekingen opvolgen. Ook wisselen het loon en het aantal gewerkte uren vaak per opdracht. Bijzonder aan deze tool is dat deze om kan gaan met de vele korte contracten en wisselende inkomsten die veel flexkrachten nu eenmaal hebben.

Transitievergoeding berekenen
FlexKnowledge heeft een rekenhulp gebouwd die in enkele eenvoudige stappen de transitievergoeding berekent. Via vijf vragen wordt vastgesteld of er recht is. Daarna voert de gebruiker de begin- en einddata van de contracten in, neemt het loon over van de loonstroken van het laatste contract en de tool doet de rest. Uiteraard wordt rekening gehouden met alle uitzonderingen en bijzonderheden: de onderbrekingen voor of na 1 juli 2012, dienstverbanden langer dan 10 jaar en de overgangsregeling voor 50+ ers.

Leden van de NBBU kunnen de tool gratis downloaden op de website van de NBBU.

Bron: NBBU

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer