Horizon Groep: van specialist naar generieke topspeler

0

De Horizon Groep behoort tot de snelstgroeiende flexbedrijven uit de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2020. Flexondernemer Moba Aoulad Ben Arroun vertelt hoe hij zijn bedrijf heeft uitgebouwd en nog verder gaat uitbouwen.

 FlexTopGroeiers

Snel groeien is niet elk bedrijf gegeven. Net als vorig jaar heeft Flexmarkt zijn Omzetranglijst in segmenten ingedeeld (naar omzetgrootte) en per segment een bedrijf tot winnaar uitgeroepen. Deze vijf FlexTopGroeiers zagen hun omzet in 2019 dubbelcijferig groeien.
In de omzetklasse tussen de 150 – 500 miljoen euro is de snelste groeier Horizon Groep, dat met een omzet van 189 miljoen euro een omzetgroei van 115% realiseerde.

flextopgroeiers2020

Buy- en buildstrategie

Ook Horizon Groep ligt op een groeikoers. Horizon heeft in januari nog concurrent Flexcraft overgenomen. Ondernemer Moba Aoulad Ben Arroun acquireerde vorig jaar All-In Flex en voegde begin dit jaar ook Flexcraft toe aan zijn bedrijf. Daarmee is Horizon in korte tijd veranderd van een in de vleesindustrie gespecialiseerde uitzender tot een uitzendspecialist in food en agri, bouw, transport en logistiek. Die buy- en buildstrategie moet in de toekomst tot meerdere overnames leiden, zegt Aoulad Ben Arroun. “We willen alle facetten van arbeid in de toekomst kunnen uitoefenen: uitzenden, detacheren, payrollen en het bemiddelen van zzp’ers.”

Lees ook: Recordaantal transacties in flexmarkt, trend zet na coronacrisis door

Acquisitiekansen

De coronacrisis verandert de langetermijnvisie niet: “Ik zie ook acquisitiekansen. Na de quarantaine zal de consolidatie gewoon doorgaan, omdat veel bedrijven zichzelf opnieuw zullen positioneren.” De coronacrisis is voor Aoulad Ben Arroun een tijdelijk ongemak, dat vooral de dienstverlening van Horizon aan voedingsmiddelenproducenten die aan horecabedrijven leveren en de arbeidsbemiddeling voor de bouw raakt. Daartegenover staan ook stabiele klantsectoren. Voor 2020 rekent hij op stagnatie, of mogelijk een lichte groei. Van de steunmaatregel NOW maakt zijn bedrijf geen gebruik. “Dat corona ellende is, weten we. Maar we moeten ook durven vooruitkijken.

Lees ook: Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2020 online

Dit artikel is geschreven door Wilbert Geijtenbeek voor het juni-nummer van Flexmarkt dat onlangs is verschenen. Wilt u voortaan ook Flexmarkt ontvangen?

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer