IQ Select: nog meer specialiseren in transport en logistiek

0

Compagnons Jan Kievit en Daan Cobelens van logistiek specialist IQ Select willen na de coronacrisis de markt voor distributielogistiek betreden. Cobelens legt uit hoe.

Daan Cobelens (IQ Select)

Daan Cobelens

Welke impact heeft de crisis op de logistiek?

“Was corona niet gebeurd, dan was onze omzet dit jaar door het dak gegaan. Omdat veel klanten lijden onder het wegvallen van de bevoorrading van horeca en winkels, is er minder behoefte aan onze vrachtwagenchauffeurs – vooral voor de horecadistributie. Op het werk zelf heeft het coronavirus weinig impact: het rijden kan doorgaan, met beschermingsmiddelen. Een chauffeur zit doorgaans alleen in de cabine en bij laden en lossen is afstand houden goed mogelijk.”

Wat leert u van de coronacrisis?

“We wisten onze doelgroep via digitale middelen al gericht te bereiken, daarin zijn wij een voorloper. Chauffeurs zitten minder op LinkedIn en ze scrollen geen vacatures op Monster. De coronacrisis geeft ons inzichten in onze recruitmentprocessen, in alles wat ook digitaal mogelijk is. Onze kantoren ontvangen geen kandidaten, we doen telefonische intakes en gesprekken via videobellen. De ervaringen die we met die digitale processen opdoen, zijn waardevol voor als de quarantaine voorbij is. Ook moeten we ons voorbereiden op een eventuele nieuwe quarantaine.”

Lees ook:Een crisis vergt leiderschap’, ook van flexondernemers

Welke kansen ziet u voor IQ Select?

“We bereiden ons voor op de lancering van ons nieuwe merk LogIQ, eind dit jaar. Met dit merk gaan wij ons specialistisch richten op alle logistieke functies, hierin zien wij grote kansen – juist omdat wij al zaken doen met bijna alle grote logistieke bedrijven in Nederland. Wij willen ons in de toekomst nog efficiënter en beter positioneren in de uitzendmarkt voor transport en logistiek.”

Dit is een bewerkte bijdrage van het artikel van Flexmarkt-redacteur Wilbert Geijtenbeek.over de Flexmarkt Top-100 2020, die afgelopen vrijdag is verschenen.

omzetranglijstFlexmarkt Omzetranglijst

IQ Select staat op de 66e positie in de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2020 met een omzet van € 33,8 miljoen in 2019, een omzetstijging van 37% ten opzichte van het jaar daarvoor.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer