‘Maak werk van recruiters leuker en efficiënter met een cv-matchingtool’

0

Als eerste in contact komen met geschikte kandidaten. Dat wil elke recruiter. Daar is tegenwoordige een handige matchingtool voor, zodat het niet meer nodig is om handmatig alle jobboards door te ploegen. Hierdoor ontstaat sneller de juiste match en houdt de flexorganisatie tijd over voor dat waardevolle, persoonlijk contact met kandidaten.

De realtime matchingtool maakt het werk van eenrecruiter efficiënter én leuker, vertelt Sander Govaers van cv-matchingtool First2Find, onlangs bekroond als de meest gewaardeerde leverancier van recruitmentsoftware in Nederland. “Het feit dat professionals in de flexbranche – van intercedenten en projectleiders tot consultants – ons werk waarderen, is uiteindelijk waar we het voor doen. Want uiteindelijk draait recruitment niet om computers, maar om mensen.”

Motor achter de ontwikkeling

First2Find is een algoritme-based product om de selectie van kandidaten te versnellen en te verbeteren. De onmisbare schakel bij de ontwikkeling van deze recruitment-softwareoplossing zijn de mensen van Back to code (spin-off van Script), die tevens aan de wieg stonden van First2Find. Een team van bijzonder getalenteerde ICT’ers die de allereerste versie bouwde van deze tool en tot op de dag van vandaag de motor is achter de doorontwikkeling van dit product.

Robin Vader (projectmanager), Sander Govaers (mede-eigenaar) en Bastiaan Last (mede-eigenaar) na het ontvangen van de prijs ‘Meest gewaardeerde recruitmenttool’.

“Wij zijn een organisatie met softwaredevelopers die net even anders denken dan de meeste mensen, bijvoorbeeld vanwege hun autisme of hoogbegaafdheid”, vertelt Gerard Oosterhof, initiatiefnemer van en begeleider bij Back to code. “Gedreven professionals met brede ervaring, die de softwareontwikkeling doen voor onder meer First2Find. Het is mooi om te zien dat onze mensen bij First2Find de ruimte krijgen om het product vanuit hun eigen inzichten door te ontwikkelen.”

Flexbranche nog beter helpen

First2Find is in de afgelopen drie jaar gegroeid van een start-up naar een scale-up en blijft volop in ontwikkeling. “Onze eerste partner was het UWV en inmiddels hebben we wel meerdere (platform)partners”, zegt Sander Govaers. “Deze uitbreiding betekent natuurlijk dat we onze pool aan kandidaten uitbreiden en zo onze klanten in de flexbranche nog beter kunnen helpen. First2Find is daarmee echt een tool die realtime weet welke kandidaten zich bewegen op de verschillende jobboards.”
Over partnerships gesproken. First2Find is partner geworden van een aantal ATS-systemen en oriënteert zich voortdurend op nieuwe partnerships. “Uiteindelijk integreren we onze tooldirect in ATS-systemen, zodat de recruiter alleen in het ATS hoeft te werken, wat voor nog meer efficiency zorgt.”

Robotisering en AI steeds belangrijker

Bewustwording sourcing-software neemt toe In de ontwikkeling van deze cv-matchingtool worden robotisering en AI steeds belangrijker. “Drie jaar geleden had nog niemand van ChatGPT gehoord. De techniek en technologie is nu wel aanraakbaar voor alle organisaties, de drempel om AI en robotisering in te zetten bij bedrijfsprocessen is veel lager geworden. De bewustwording van de noodzaak daarvan neemt in de markt ook zienderogen toe. De survey van Recruitment Tech onder professionals in de flexbranche wijst ook uit dat in 2024 meer uitgegeven gaat worden aan sourcing-software.”

Sander heeft een mooi voorbeeld paraat om te illustreren hoe AI kan helpen bij het filteren van informatie uit cv’s. “In het verleden kon het gebeuren dat een advocaat werd gematcht voor een functie als schoonmaker, omdat in diens cv stond dat die een klus had gedaan voor een schoonmaakbedrijf. Het taalmodel van AI kan dat soort mismatches voorkomen.”

Klanten én kandidaten blijer maken

Hoe geautomatiseerd het proces ook verloopt, menselijk contact blijft een belangrijke succesfactor. “Het begint met de vraag aan de intercedent: hoe ziet jouw zoekbehoefte eruit?”, legt Sander uit. “Daarna doet de tool zijn werk. Via onze website kunnen klanten in hun eigen dashboard zien hoe het zoekkader is ingesteld. Sinds kort kunnen gebruikers de kleinere aanpassingen zelf doorvoeren, als ze dat willen. Bij grote optimalisaties kunnen ze ons inschakelen. Dat persoonlijke is de kracht van First2Find. Wij willen uiteindelijk alleen maar dat mensen blij worden van die tool.”
Om die klanten én kandidaten nog blijer te maken, werkt First2Find momenteel aan een oplossing om de beschikbaarheid van kandidaten in vroegtijdig stadium vast te stellen. Sander: “Veel kandidaten op de jobboards zijn helemaal niet beschikbaar voor een baan, om verschillende redenen. Maar dat zijn wel cv’s die onze klanten aangeleverd krijgen en waar ze mee aan de slag gaan, vaak tevergeefs. Een mogelijke oplossing daarvoor, wat nog wel in de kinderschoenen staat, is een whatsapp-bot om namens die klant het eerste contact met die kandidaat te leggen, helemaal geautomatiseerd en AVG-proof. Dat kan de recruiters veel tijd en frustratie schelen. En dat sluit weer helemaal aan bij de visie van First2Find: het werk van recruiters weer echt leuk en efficiënt maken.”

Dit artikel is gesponsord door First2Find.

 

 

 

Over Auteur

Reageer