The Employment Group introduceert matchingtool Boest

0

The Employment Group (TEG), detacheerder van technische professionals en vakmensen, gaat gebruik maken van een digitale matchingtool Boest. Boest moet de consultants helpen bij het selecteren van de beste kandidaten voor de vacatures van opdrachtgevers.

Boest is ontwikkeld door TEG, in samenwerking met PwC en Digitaal Innovatiebureau Trifork.

Hard én soft skills

Jan-Willem Gelderblom, CEO van TEG, zegt hierover: “Boest werkt als matchingsplatform met kunstmatige intelligentie. Door diverse zelflerende technieken beweegt het platform mee met de markt en speelt het in op regionale trends en patronen. Kandidaten kunnen zich dankzij Boest op basis van hard én soft skills kwalificeren voor de vacatures van onze opdrachtgevers. Consultants kunnen sneller en beter matchen op basis van zowel de functievereisten als op de cultuur van de opdrachtgever.”

Zelflerend algoritme

TEG opereert in Nederland met de merken Voort, koen, Faber en Cottus. Boest is begin dit jaar geïntroduceerd bij Voort, gespecialiseerd in detachering van hoogopgeleide technische professionals. Volgens Gelderblom moet de ontwikkeling van Boest worden gezien in het licht van de ambitie van TEG om vernieuwende digitale technieken in te zetten om kandidaten met een schaarsteprofiel en opdrachtgevers samen te brengen. “TEG heeft een ambitieuze groeistrategie waarvan digitale innovatie een belangrijke aanjager is. De ontwikkeling van ons matchingsplatform Boest past hier uitstekend in, omdat het zelflerend algoritme ons in staat stelt om sneller betere matches te maken tussen kandidaten en opdrachtgevers. Iedere kandidaat krijgt een matchingsscore op de vacatures. Daarbij wordt gekeken naar opleiding en ervaring, maar ook naar de match tussen iemands profiel en de cultuur van een bedrijf.”

Gedetailleerd profiel

Voor de circa 80 consultants van Voort betekent werken met Boest dat de kandidaat voorafgaand aan het intakegesprek een gedetailleerd profiel invult en een persoonlijkheidstest doet. De opdrachtgever krijgt in Boest een eigen bedrijfsprofiel en vult de speciaal ontwikkelde teamscan in, waaruit de cultuur binnen een bedrijf of divisie blijkt. Op basis van alle data is Boest in staat een match te maken waarin zowel de hard skills als de softskills van de kandidaat en de opdrachtgever worden gematcht.

Menselijke factor

Gelderblom benadrukt dat de implementatie van Boest niet betekent dat de menselijke factor op de achtergrond raakt: “Boest is ontwikkeld om onze consultants in staat te stellen de best passende kandidaten te selecteren. Het systeem is slim en zelflerend, maar het komt niet in de plaats van persoonlijke beoordeling. De selectie door Boest levert meer tijd op voor onze consultants om de specifieke wensen en behoeftes van zowel onze kandidaten als onze opdrachtgevers te doorgronden en te beantwoorden. Dit zorgt voor meer diepgang in gesprekken met opdrachtgevers en kandidaten.”

Competitieve markt

TEG investeert naar eigen zeggen in innovatieve digitale technieken om te bemiddelen tussen de vaak schaarse kandidaten en opdrachtgevers. Gelderblom verwacht dat Boest, dat in ongeveer anderhalf jaar is ontwikkeld, wordt uitgerold bij alle labels van de groep: “Wij opereren in een competitieve markt waarin alleen het resultaat telt. We hebben nu al fantastische resultaten geboekt met Boest. De benadering waarbij we naast de reguliere, harde parameters ook kijken naar de cultuur en het karakter van kandidaat en opdrachtgever werkt gewoon.”

Bron: The Employment Group

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer