Unique helpt coronacrisis-flexkrachten aan vervolgbaan

0

Uitzendbureau Unique is van plan 10.000 medewerkers die tijdens de coronacrisis een tijdelijke baan bij de GGD hebben, te begeleiden naar een nieuwe functie.

Met de dalende coronacijfers loopt een lang en intens wervingsproject voor de GGD langzaam terug. Het afschalen van het aantal benodigde GGD-medewerkers heeft echter een keerzijde: voor zo’n 10.000 flexkrachten staat hun baan in de teststraat, het callcenter of de vaccinatielocatie op de tocht. Het merendeel van de GGD-medewerkers kan niet vast in dienst worden genomen wanneer het vaccinatieprogramma is afgerond.

Unique wil deze flexkrachten een begeleidingstraject bieden, zodat zij deze laatste fase bij de GGD af kunnen maken en daarna direct door kunnen stromen naar een volgende baan.

In totaal werken er zo’n 10.000 mensen via RGF Staffing the Netherlands, het moederbedrijf van o.a. Unique, bij de GGD. Zij voelen het als hun plicht om ervoor te zorgen dat het project van nationaal belang bij de GGD goed wordt afgerond en tegelijkertijd alle flexkrachten te helpen met een naadloze overgang naar een volgende baan zodra hun opdracht bij de GGD eindigt. Daarom gaan zij de flexkrachten actief bijstaan in het zoeken van een vervolgbaan en voorkomen dat zij enige tijd werkeloos zullen zijn.

Grote belangstelling

Ruim 80% van de flexkrachten die momenteel via Unique een functie bekleden bij de GGD heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in het begeleidende traject van Unique. Ook vanuit het bedrijfsleven is interesse in de uitstromende GGD-populatie. Grote organisaties in de sectoren banken & verzekeringen, overheid en gemeentelijke instanties hebben aangegeven dat de GGD-medewerkers na hun opdracht daar van harte welkom zijn om bij hen aan de slag te gaan.

Duurzame inzetbaarheid

Nadat zij een nieuwe werkgever hebben gevonden, blijft Unique de flexkrachten ondersteunen. Daarbij wordt ook gekeken naar de ervaring die zij in de zorg hebben opgedaan, en of zij in deze sector werkzaam willen blijven. “Deze groep flexkrachten heeft zich met hart en ziel ingezet voor het maatschappelijk belang. De kennis en ervaring die zij hebben opgedaan is zo belangrijk en waardevol. Velen hebben ontdekt dat zij het leuk vinden om in de zorg te werken en willen hier graag in door. Voor hen gaan we alles op alles zetten om dit mogelijk te maken.” vertelt Marion van Happen, COO bij RGF Staffing the Netherlands, het moederbedrijf van Unique.

Carmen Meertens, Operational Director bij Unique GGD, vult aan: “Wij zijn onze flexkrachten ontzettend dankbaar voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Zij hebben onbaatzuchtig gehandeld, zodat de samenleving het virus onder controle kon krijgen. Met dit ondersteunende traject hopen we kopzorgen bij onze flexmedewerkers weg te nemen en hen te kunnen begeleiden naar een spannende vervolgstap in hun carrière.”

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer