Vraag naar recruiters blijft fors groeien

0

In het derde kwartaal van 2015 nam het aantal vacatures voor recruiters met 68% toe in vergelijking met het derde kwartaal van 2014.

Dit blijkt uit arbeidsmarktonderzoek van Yacht.

De vraag naar HR-professionals blijft sowieso stijgen. Ook in het derde kwartaal van 2015 nam het aantal HR-vacatures met 33% toe ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Jobhunters
Volgens Ellen Bergh, commercieel manager HRM bij Yacht, is in de profitsector vooral een toenemende behoefte aan groei en het aantrekken van personeel, waarvoor recruiters nodig zijn.
Dit geldt ook voor de overheid, zij het in mindere mate. Bij overheden is er tevens een andere HR-ontwikkeling gaande: het bevorderen van mobiliteit van ambtenaren om veranderdoelstellingen te behalen. Zo worden jobhunters op verzoek van ministeries ingezet om ander werk te vinden voor een rijksmedewerkers, bijvoorbeeld door het proactief introduceren van deze medewerker bij potentiële werkgevers of het initiëren van netwerkgesprekken.
Bergh: ‘Voor deze verschillende behoeften zijn ook verschillende typen HR-professionals nodig: de recruiter en de ‘jobhunter’. Verschillende profielen, maar met een belangrijke overeenkomst: een zeer kansrijke arbeidsmarkt.’


De vraag naar recruiters steeg in het tweede kwartaal ook al met 71% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014.

Bron: Yacht

 

Lees ook: ‘Computer gaat recruiter vervangen’

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer