De Digital Director: interview Jildert Huitema (TEG)

0

CTO, CIO of Digital Director – dure nieuwe titels voor een opkomend fenomeen binnen flexbedrijven: de digitale transformatie. Zij zijn verantwoordelijk voor de IT-investeringen én de implementatie in hun organisatie. Wie zijn deze mensen en wat doen zij?

In dit eerste deel van een tweeluik spreekt Flexmarkt met Jildert Huitema, Digital Director bij The Employment Group (TEG).

“De flexmarkt staat nog maar aan het begin van de digitalisering in vergelijking met e-commerce”, stelt Huitema vast. “Als je bij bol.com wasmachine intypt, kun je met schuifjes voorkeuren opgeven en direct bestellen. Met cv’s beoordelen voor vacatures is dat veel lastiger. Wat wil die kandidaat precies, welke competenties heeft hij daadwerkelijk, welke soft skills?” De customer journey in de recruitmentbranche is ontzettend lang en voor elke fase zijn er providers met nieuwe technologieën en fancy tools. “Dat maakt de recruitmentbranche complex, maar dus ook interessant.”

Dat is het werkterrein van Huitema, een specialist op het gebied van digitalisering en recruitment. Niet voor niets was hij in het recente verleden verantwoordelijk voor online development en global head customer experience bij Randstad. Dat was voor The Employment Group (TEG) de reden hem aan te stellen als Digital Director. Jan-Willem Gelderblom, CEO van TEG formuleert het in het persbericht zo: “Met Jildert Huitema halen we iemand binnen met enorm veel kennis van zowel digitalisering als de recuitmentbranche. Hij gaat ons helpen om de digitale strategie vorm te geven die onze consultants in staat stelt hun klanten en kandidaten nog beter te bedienen.”

Jildert Huitema (40) werkt sinds 1 februari van dit jaar bij The Employment Group (TEG) als Digital Director. De ex-Randstadter is aangetrokken om nog meer vaart te zetten achter de digitaliseringsagenda van organisatie. TEG is met haar vier gespecialiseerde bedrijven Voort, koen, Faber en Cottus actief in de bemiddeling van technische professionals en vakmensen in de bouw, industrie en publieke sector. Aan Huitema de taak om de marketing en IT-processen binnen de labels van TEG te stroomlijnen, wat tot meer synergie, efficiency, snelheid en een betere candidate journey moet leiden.
The Employment Group, dat sinds 2016 in handen van investeringsmaatschappij Egeria, behaalde in 2019 een omzet van 198 miljoen euro.


… het hele interview lezen?  Bekijk nu gratis het digimagazine van Flexmarkt.

 

Over Auteur

Reageer