Wat doe ik als het dienstverband van een zieke werknemer eindigt tijdens de ziekte?

0

Zolang de werknemer bij u in dienst is, betaalt u zijn loon door tijdens ziekte en werkt u samen met hem aan de re-integratie.

Loopt zijn tijdelijke dienstverband af op het moment dat hij ziek is? Dan kan hij een Ziektewet-uitkering krijgen van UWV. Geef daarom uiterlijk op de laatste dag van zijn dienstverband aan ons door dat de werknemer ziek is.  

Als uw werknemer een Ziektewet-uitkering krijgt, neemt UWV ook de begeleiding van zijn re-integratie van u over. Was uw werknemer zes weken of langer ziek, geef hem dan voor het einde van het dienstverband het re-integratieverslag mee. Hierin staan de afspraken die u met uw werknemer heeft gemaakt over zijn re-integratie. Dit verslag moet de werknemer meenemen naar het eerste spreekuur bij UWV.  

Eindigt het dienstverband van de werknemer binnen tien weken na de eerste ziektedag? Of is uw werknemer volgens uw arbodienst binnen drie maanden weer beter en er zijn geen speciale re-integratieactiviteiten nodig? Dan hoeft u niet aan re-integratie te werken. Vul dan het Verkort re-integratieverslag in.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer