‘2012 zal geen overnamejaar worden’

0

In het Nederlandse bedrijfsleven zijn vorig jaar meer fusie- en overnamedeals gesloten dan in 2010. Dit geldt ook voor de flexbranche.

In totaal zijn er in 2011 in de Nederlandse flexbranche 38 overnames geweest. De meeste deals werden in de eerste helft van het jaar gesloten. Tot juli werden er 25 deals gesloten. Zo kocht AB Limburg de Limburgse organisatie IHS Personeelsdiensten en deed USG People een overname in Zwitserland.

De flexbranche leek weer ‘normaal’ te worden. Ook ABU-directeur Aart van der Gaag zag het positief in. In maart zei hij in een interview met ANP: ‘Een opleving van de uitzendmarkt kan ook weer kansen bieden voor nieuwe overnames in de branche. In tijden van crisis ligt het aantal overnames buitengewoon laag, maar als het goed gaat wordt iedereen weer enthousiast. Ik sluit wat dat betreft niets uit.’

Maar in de zomer werd duidelijk dat de opleving van de economie niet kwam en ook het aantal fusie- en overnamedeals werd minder. In de tweede helft van het jaar zijn er nog dertien transacties geweest in de flexbranche.

Volgens Sjuk Akkerman, sectorspecialist bij Rabobank International, zullen er ook dit jaar weinig fusies en overnames plaatsvinden in de flexbranche. Hij twijfelt zelfs of de markt in 2013 wel weer aan zal trekken.

In het eerste nummer van Flexmarkt Magazine in 2012 zal uitgebreid aandacht besteed worden aan fusies en overnames in de flexbranche. Dit nummer verschijnt op 3 februari.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer