Adecco koopt VSN in Japan

0

Adecco heeft de Japanse uitzendorganisatie VSN Inc. overgenomen. Daarmee verdubbelt Adecco haar activiteiten in Japan.

Adecco heeft 90 miljoen euro betaald voor VSN, zo meldt het persbericht.

‘Zeldzame kans’
Patrick De Maeseneire, CEO van de Adecco Group is “verheugd” over de aankoop. Dit is een zeldzame kans voor ons om onze professional staffing-activiteiten in ‘s werelds op een na grootste uitzendmarkt uit te breiden (…) “Deze aankoop zal per direct zorgen voor een verdubbeling van Adecco’s professional staffing-activiteiten en omzet in Japan en versterkt onze sterke positie in een aantrekkelijke groeimarkt.”

Exposure
Door Adecco’s activiteiten in Japan met die van VSN te combineren, verdubbelt de exposure met betrekking tot  professional staffing. Momenteel komt 9 procent van Adecco’s totale omzet in Japan voort uit professional staffing.
Adecco Japan is de nummer vier op de Japanse HR-markt, met een sterke positie in het kantoorsegment, en concurreert met lokale spelers. 

Omzet VSN
VSN Inc. boekte in 2010 (fiscale jaareinde maart 2011) een omzet van 157 miljoen euro en richt zich voornamelijk op Engineering. Het Japanse bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Tokyo en heeft vestigingen in acht grotere steden met meer dan 200 full-time werknemers en ongeveer 2.200 “associates” die momenteel bij klanten zijn gedetacheerd.

Synergie
“De acquisitie is hoog complementair, met een optimale strategische match, die een synergiepotentieel biedt van rond de 2 miljoen euro," aldus het Adecco persbericht. Adecco financieert de aankoop met eigen geld. De transactie moet nog wel voldoen aan bepaalde voorwaarden; de verwachting is dat deze procedure is afgerond in het eerste kwartaal van 2012. De koers van Adecco stond in de plus na het verschijnen van het nieuws over de aankoop van VSN.

Adecco
Adecco is ‘s wereld grootste uitzendorganisatie sinds 1996. Adecco werd dat jaar gevormd door een fusie tussen het Zwitserse Adia met het Franse Ecco en stootte daarmee Manpower van de nummer-1-positie. Patrick De Maeseneire (1957) is sinds 2009 de ceo van het Zwitserse bedrijf dat meer dan 33,000 fulltime werknemers huisvest verdeeld over zestig landen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer