Randstad doet beroep op NOW-regeling voor haar uitzendkrachten

0

Randstad Groep Nederland (Randstad, Tempo-Team, Yacht en BMC) gaat NOW-aanvragen indienen voor haar uitzendkrachten die door de coronacrisis geen werk hebben of minder uren kunnen draaien.

Dat heeft het uitzendconcern vandaag bekendgemaakt in een persbericht.

Goed werkgeverschap

Volgens de marktleider in de uitzendbranche staat zij voor goed werkgeverschap en daarom wil voor het bedrijf zoveel mogelijk flexmedewerkers en professionals aan het werk houden in hun huidige werk of in werkzaamheden bij andere opdrachtgevers. Als dat echter niet lukt, wordt het loon doorbetaald t/m 31 mei 2020. Randstad houdt hiermee flexmedewerkers en professionals in dienst en wil hen meer zekerheid bieden in deze onzekere tijden. De komende dagen worden alle flexmedewerkers, professionals en opdrachtgevers persoonlijk geïnformeerd.

Chris Heutink, CEO Randstad Groep Nederland: “Goed geregeld werk voor iedereen staat bij Randstad Groep Nederland hoog in het vaandel. We zijn dan ook erg blij met dit stevige pakket aan noodmaatregelen. Wij nemen hierin onze rol en zo zorgen we er samen voor dat we de Nederlandse economie draaiende houden en er zoveel mogelijk mensen aan het werk blijven. Dat is essentieel om deze crisis als land en op individueel niveau goed door te komen”.

FNV: ‘uitzenders, volg het voorbeeld van Randstad’

Zakaria Boufangacha, coördinator arbeidsvoorwaardenbeleid van de FNV, noemt het ‘goed nieuws’ dat Randstad heeft besloten een gebruik te willen maken van de NOW-regeling. “Wij vinden het heel belangrijk dat werkgevers hun verantwoordelijkheid nemen en steun aanvragen. Zo krijgen werkenden hun loon doorbetaald en hoeven ze niet terug te vallen op WW of bijstand. Daarmee zouden gezinnen mogelijk in de armoede terecht komen. De regeling waar we voor hebben geknokt is uitdrukkelijk óók voor steun aan flexkrachten bedoeld. Ik roep andere uitzendbureaus op dit goede voorbeeld van Randstad te volgen”, zo stelt Boufangacha op de site van FNV.

Lees ook:

 

 

Over Auteur

Reageer