Google komt met zoekfunctie vacatures: Google Zoeken

0

Google introduceert vandaag een nieuwe vacature zoekfunctie met Google Zoeken, de naam voor het langverwachte Google for Jobs dat nu ook eindelijk in Nederland beschikbaar is.

Dat heeft Google Nederland vandaag bekendgemaakt

Samenwerking Randstad, Monsterboard en Rijksoverheid

Met de nieuwe functie kunnen gebruikers die op zoek zijn naar vacatures direct in de zoekresultaten vacatures zien die aansluiten bij hun zoekopdracht. Hiervoor werkt Google in Nederland samen met onder meer ​DPG Recruitment ​(​Nationale Vacaturebank​ en ​Intermediair​)​, ​Randstad Groep Nederland ​(​Randstad​,Tempo-Team​,​Yacht​,​​BMC​), ​Monsterboard​​ en Rijksoverheid ​(carrière platform​​Werken voor Nederland​)​. Hierdoor worden honderdduizenden vacatures via Google Zoeken vindbaar voor gebruikers.

De nieuwe zoekfunctie biedt gebruikers de mogelijkheid om te zoeken op basis van onder meer locatie, industrie en fulltime/parttime/freelance. Ook is het mogelijk om e-mail notificaties in te stellen. De functie zal de komende week geleidelijk aan voor alle gebruikers in Nederland beschikbaar komen.

GoogleHoe werkt Google Zoeken?

Wie zoekt naar een vacature met behulp van Google Zoeken vindt bij de zoekresultaten een preview van vacatures die op websites van aanbieders zijn gepubliceerd.

Door op een van de zoekresultaten te klikken ontvangt de gebruiker meer informatie zoals een beschrijving van het bedrijf en de baan.

Google ZoekenWie wil solliciteren wordt doorverwezen naar de website waar de vacature wordt geadverteerd en kan daar solliciteren. De ervaring heeft geleerd dat het aantal bezoeken aan websites van vacature aanbieders en werkgevers wordt vergroot door het grotere bereik van hun vacature.
De nieuwe vacature zoekfunctie biedt gebruikers de mogelijkheid om te zoeken op basis van onder meer locatie, industrie en fulltime/parttime. Om op de hoogte te blijven van nieuwe vacatures kunnen gebruikers een e-mail notificatie instellen en de zoekopdracht, inclusief de filterinstellingen, opslaan.

Randstad: snellere match

Edo Zwaan, manager digitale marketing bij Randstad Groep Nederland: “Al jaren besteden we bij onze merken veel aandacht aan digitalisering van onze dienstverlening. Uiteraard met het doel om gemak voor werkzoekenden en opdrachtgevers te vergroten. (…) Deze samenwerking met Google is voor ons dan ook een logische volgende stap. De nieuwe zoekfunctie van Google draagt bij aan het vereenvoudigen van de zoektocht naar werk. Dat omarmen we, om zo hopelijk nog sneller de match tussen kandidaat en opdrachtgever te kunnen realiseren.

Open systeem

De nieuwe functie in Google Zoeken staat overigens open voor alle websites die hun vacatures in de nieuwe functie willen integreren. Iedereen die online vacatures plaatst en ook gebruik wil maken van Google Zoeken kan op de ontwikkelaarspagina vinden aan welke technische vereisten ze moeten voldoen en hoe de integratie werkt.

Lees ook:

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer