ING: schreeuwend tekort aan technici

0

De technologische industrie in Nederland schreeuwt om nieuwe mensen. Volgens het Economische Bureau van ING heeft de sector de komende twaalf jaar 120.000 vacatures die vervuld moeten worden als de techindustrie een bepalende rol wil blijven spelen in de groei van de Nederlandse economie.

Nederland speelt volgens ING met bedrijven als chipmachinemaker ASML, chipproducent NXP en technologieconcern Philips internationaal een bepalende rol. De industrie, die goed is voor 286.000 banen, zal dit jaar een groei van 10% laten zien. Daarmee is het één van de groeimotoren van de Nederlandse economie.

Tekort aan personeel

Ook de komende jaren kan de groei volgens de bank aanzienlijk zijn. Maar dan moeten wel een aantal hobbels worden genomen, waaronder het invullen van vacatures. Volgens ING geeft een kwart van de bedrijven in de sector nu al aan te kampen met een tekort aan vakkundig personeel, wat een belemmering is voor de activiteiten en daarmee de groei.
De roep om hoogopgeleide mensen zal alleen maar luider worden, voorspelt ING.

Bron: ANP

Lees ook: Krapte op arbeidsmarkt belemmert economie

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer