Krapte op arbeidsmarkt belemmert economie

0

De krapte op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat de economie belemmerd wordt. Bedrijven kunnen namelijk niet genoeg gekwalificeerd personeel vinden. Dat geldt ook voor ruim 20% van de uitzendbureaus.

Dat blijkt uit een maandag verschenen rapport van Rabobank. Economen van de bank becijferden dat 7% van de economie hier last van heeft.

Gebrek aan personeel uitzendbureaus

Vooral in de IT-sector is het aantal beschikbare arbeidskrachten laag. Ongeveer een derde van de bedrijven in die sector geeft aan een tekort aan arbeidskrachten als belangrijkste belemmering te zien. Ook meer dan een vijfde van de uitzendbureaus, ingenieursbureaus en juridisch- en managementadviesbureaus geven aan tegen een gebrek aan geschikt personeel op te lopen.

Zakelijke diensten

Het gaat echter niet alleen om hoogopgeleid personeel waar gebrek aan is. Ook de overige zakelijke diensten, zoals beveiligingsbedrijven, callcenters, hoveniers en schoonmakers zitten om personeel verlegen volgens de Rabobank-economen.

Bron: ANP

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer