itvacatures.Amsterdam: Funda onder de jobboards

0

Onno de Bel richtte afgelopen oktober itvacatures.Amsterdam op. De Bel toont IT-ers een interactieve kaart, waarop ze in één oogopslag zien waar in Amsterdam de inleners kantoor houden. ‘Ontwikkelaars vinden reistijd  super belangrijk’.

Onno de Bel is geen nieuweling in de IT-recruitment. Hij runt al een tijdje zijn Amsterdamse bureau Sterrk IT-recruitment, voor IT-professionals. “In die hoedanigheid kwam ik een jaar geleden over de vloer bij een startup die games maakt. Die mensen zaten samen met tweeëntwintig andere jonge bedrijven in een gaaf bedrijfsverzamelgebouw op een mooie plek aan de gracht. Als je dat niet weet, loop je er zo aan voorbij. Ook op internet zou een kandidaat zo’n bedrijf nooit vinden als hij googelt op ‘IT-vacatures in Amsterdam’. Dan kom je alleen bij grote bedrijven en jobboards.” En dat is niet per se wat softwareontwikkelaars willen, weet De Bel. “Het belangrijkste wat ontwikkelaars in deze stad willen is weinig reistijd. Als Amsterdammers buiten de ring komen, denken ze al gauw dat ze van de wereld afvallen. Ze willen hun werk dus dichtbij hebben. Dat vinden ze super belangrijk. Daarnaast willen ze bij een bedrijf terechtkomen dat qua cultuur goed bij hun karakter past en dat inhoudelijke doorgroeimogelijkheden biedt. Ten derde is het salaris van belang.”

Matcht kandidaat met bedrijfscultuur?

Precies deze vereisten heeft De Bel gecombineerd op itvacatures.amsterdam. Als je op de kaart een vacature aanklikt, krijg je de softwaretaal te zien die je moet beheersen, het aantal uren, geschat salaris en enkele andere cruciale details. Je ziet daarnaast iets bijzonders dat weinig andere vacature-websites bieden: een album met foto’s, door het bedrijf zelf geupload.
Wat is er zoal te zien? Potentiële collega’s op een zonnig terras, aan de bar, verkleed als piraat et cetera. “Traditionele IT-recruitment moet voor veel inleners voelen als een blind date”, verklaart De Bel. “In deze markt zijn veel Amerikaanse en Engelse recruiters actief. Die zijn vooral geïnteresseerd in winst op korte termijn. Niet in de mens achter de kandidaat of een langdurige vertrouwensband met inleners. Ik kan het weten, want ik heb er zelf gewerkt. Je zoekt een softwareontwikkelaar? Ok, hier is er een. Veel plezier ermee. Next! Verschrikkelijk. Wij willen kandidaten de bedrijfscultuur tonen. Werk is een belangrijk onderdeel van je sociale leven, dus je wilt letterlijk kunnen zien waarin je terechtkomt.”

TIP! Lees: Ook je eigen uitzendbureau starten? Dit moet je weten!

Profielen softwareontwikkelaars

Werkt het? “Het gaat goed. Na een periode van testen zijn we nu een maand live en we krijgen veel positieve reacties. Bijna vijftig softwareontwikkelaars hebben al een profiel aangemaakt. Vijftien hebben een sollicitatie gedaan. Eén kandidaat werkt nu letterlijk boven het kinderdagverblijf van zijn dochtertje. Het bedrijf zit tweehonderd meter van zijn huis. Voor zijn vorige baan zat hij elke dag anderhalf uur in het verkeer. Als dit in Amsterdam populair wordt, dan gaan we uitbreiden naar andere Europese hoofdsteden. Berlijn zou het eerstvolgende station kunnen zijn.”

Dit artikel, geschreven door Frans Tilstra, is gepubliceerd in de decemberereditie van Flexmarkt. In de rubriek Starter portretteert Flexmarkt elk nummer een nieuwkomer in de flexbrance. Ook Flexmarkt ontvangen?

Andere recente publicaties over starters in Flexmarkt:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer