Terugblik: Wie waren in 2023 de FlexTopGroeiers?

0

Ieder jaar wordt er door de flexbranche reikhalzend uitgekeken naar de publicatie van de Flexmarkt Omzetranglijst top 100. Op welke positie staan organisaties en waar staan de concurrenten? Welke segmenten doen het goed en welke minder? Daarnaast heb je ook nog de FlexTopGroeiers. De omzet van deze partijen groeit echt bovengemiddeld hard. Tientallen procenten groei is geen uitzondering. Op 6 juni 2024 wordt de nieuwe Flexmarkt Omzetranglijst bekend gemaakt en weten we ook wie dit jaar de FlexTopGroeiers zijn.

Maar wie waren de FlexTopGroeiers in 2023 ook al weer? Een korte terugblik.

House of HR

In de omzetcategorie > 500 miljoen euro was House of HR wederom de snelste groeier in de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 met een omzetgroei van 19,6% (omzet 2022: € 1.216,4 miljoen). Overigens is voor ceo Rika Coppens de omzet niet zaligmakend. Zo gaf ze vorig jaar in Flexmarkt aan dat ze “de ebitda – de operationele cashflow – minstens zo belangrijk vindt voor de waardering van het bedrijf.”

Deze groei werd gerealiseerd door overnames, maar ook de bestaande ‘powerhouses’ –Redmore, House of Covebo en Cohendron – droegen bij aan de groei.

Hoe zat het met de (omzet)groei in 2023? Is het voldoende om weer FlexTopGroeier te worden?

Lees ook: House of HR: voor elke sector en type job een bedrijf

Labour Power Company (LPC)

In de omzetcategorie 150 – 500 miljoen euro was Labour Power Company (LPC) de snelste groeier in de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 met een omzetgroei van 41,5% (omzet 2022: € 361,8 miljoen).

In een interview vorig jaar gaf ceo Cor Konings aan dat de omzetgrens van een half miljard in zicht komt en dat daar de businessplannen op bijgesteld zijn. Vorig jaar schreef Konings de groei grotendeels toe aan de successen van dochterondernemingen. “Die bedrijven bepalen de groei. Daarom is de selectie van nieuwkomers zo belangrijk. Daar zijn we heel streng in.”

Zou de omzetgrens van een half miljard geslecht zijn en is LPC daarmee wederom FlexTopGroeier geworden?

Lees ook: LPC groeit stevig door in een markt die consolideert

FlexTopGroeiers winnaars per categorie

Elevation Group

In de omzetcategorie van 50 – 150 miljoen euro was Elevation Group de snelste groeier in de Flexmarkt Omzetranglijst met een omzetgroei van 69,8% (omzet 2022: € 63,1 miljoen).

Volgens Jeroen Drenth van Elevation was de spectaculaire groei onder meer te danken aan beweging op de markt in het algemeen. “Ook voor de markt is het nu duidelijk geworden dat recruitment echt een vak is.“ Maar vooral de hyperniche aanpak van de IT-bemiddelaar is succesvol, aldus Drenth. “Daardoor weten we precies wat er speelt en kunnen we de werving daar op een juiste manier op afstemmen.”

Werpt de hyperniche-strategie wederom haar vruchten af en is Elevation Group opnieuw FlexTopGroeier?

Lees ook: Elevation Group: het succes van hyperniches

Maqqie

In de omzetcategorie van 20-50 miljoen euro was Maqqie de snelste groeier met een omzetgroei van 151,9% (omzet 2022: € 34 miljoen). Daarmee is ook Maqqie zo’n organisatie die jaarlijks meedingt om de ‘titel’ FlexTopGroeier.

De Spotify van de arbeidsmarkt heeft grote ambities. Ook voor afgelopen jaar lag er weer een ambitieuze doelstelling. Leenman gaf vorig jaar aan dat de eerder niet gehaalde doelstelling van 60 miljoen omzet dan dit jaar maar gehaald moest worden. Dat zou een groei van ruim 75% betekenen. En daarmee zou Maqqie wederom hoge ogen gooien als FlexTopGroeier. Maar is die groei er ook daadwerkelijk gekomen of strijkt een andere partij met de eer?

Lees ook het interview met Maqqie-oprichter Pieter Jacon Leenman: ‘Je moet een ambitie durven neerzetten

Unit U

In de omzetcategorie van < 20 miljoen euro was Unit U, met afstand, de snelste groeier. De omzet groeide met liefst 266,7% (omzet 2022: € 16,5 miljoen).

De detacheerder in de procesindustrie geeft aan dat haar succes komt door de mensgerichte aanpak. Oprichter Bas Lissenberg: “We posten geen jobs op internet, we doen alles op basis van persoonlijke benadering.” Medeoprichter Samson vult aan: “Wat wij doen is misschien een beetje ouderwets. Het is dienstverlening door persoonlijke aandacht, op een volledig transparante wijze.”

Lees ook: Bliksemstart voor detacheerder Unit U

Zou de omzet wederom zo hard gegroeid zijn? Blijft die persoonlijke benadering lonen? Op 6 juni maken we bekend wie de FlexTopGroeiers zijn.

Wil je toegang tot de volledige Flexmarkt Omzetranglijst top-100 wordt dan Flexmarkt pro-abonnee.

Met Flexmarkt pro heb je exclusief toegang tot:
✅ verdiepende en analyserende artikelen
✅ de verzuim- en transitietool
✅ Flexmarkt magazine: het laatste nummer en archief.

Abonneer je hier op Flexmarkt Pro

Over Auteur

Reageer