Uitzenders tevreden over speeddaten

0

Uitzendondernemingen zijn over het algemeen tevreden over het proces rondom speeddates die het ServicepuntFlex organiseert voor werkzoekenden.

Dat blijkt uit een onderzoek van het servicepunt. Hiervoor hebben 205 respondenten uit de uitzendbranche een vragenlijst ingevuld.

De meeste respondenten uit de uitzendbranche zijn in 2012 gemiddeld tussen de 0 en de 5 keer bij een speeddatebijeenkomst op een Werkplein geweest. De uitzenders waren vooral tevreden over praktische zaken, zoals het tijdstip en de dag. Ook over de samenwerking met de contactpersoon van het UWV Werkbedrijf waren de uitzendondernemingen tevreden. 11 procent van de respondenten definieert de samenwerking als ‘uitstekend’ en 60 procent van de respondenten als ‘goed’. Uitzendorganisaties vinden speeddaten een goede tot zeer goede manier om kandidaten te vinden (58 procent).

Werkzoekenden

Voor de speeddates worden werkzoekenden uitgenodigd door het UWV. In de meeste regio’s (54 procent) worden meer dan 200 werkzoekenden uitgenodigd.  Vooral werkzoekenden die recent werkloos zijn geworden worden uitgenodigd. Veel regio’s vullen de speeddates aan met werkzoekenden die drie tot twaalf maanden werkloos zijn. Het opkomstpercentage van de werkzoekenden ligt in de meeste gevallen (22 procent) op 41 tot 50 procent.

De deelname aan een speeddate bij UWV leidde voor een uitzendbureau in 2012 gemiddeld tot 1,7 plaatsingen.

In het zomernummer van Flexmarkt beantwoordt UWV veelgestelde vragen over speeddaten.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer