Adecco gaat flexkrachten sneller omscholen

0

Vanwege de coronacrisis gaat Adecco het eigen omscholingsprogramma versneld doorvoeren. Zo wil de uitzendorganisatie ervoor zorgen dat flexkrachten die nu noodgedwongen thuiszitten snel aan de slag kunnen in vitale sectoren zoals de logistiek of zorg. 

Met de opkomst van nieuwe banen en de invloed van bijvoorbeeld digitalisering en robotisering op de arbeidsmarkt, was de ontwikkeling van een bij- en omscholingstraject bij Adecco al in volle gang. Door de coronacrisis is dit in een stroomversnelling geraakt, licht Adecco toe.

Regie over eigen loopbaan

Dit Fit for the future-programma is niet alleen bedoeld voor omscholing van krimp- naar groeisectoren, ook krijgen flexkrachten loopbaanadvies en mogelijkheden om hun kansen te vergroten op een vast contract of overstap naar een lang gekoesterde baan.
Het idee is dat flexkrachten dat flexkrachten meer regie krijgen over hun eigen loopbaan. Adecco over het Fit for the Future-programma; flexkrachten ontdekken wat hun talenten zijn en krijgen ze inzicht in hoe zij hun vaardigheden en kennis optimaal kunnen inzetten in hun werk, nu en in de toekomst. In een persoonlijk ontwikkeltraject worden ze (door een coach) geholpen bij behalen van hun persoonlijke doel. Daarbij wordt de mogelijkheid tot bij- en omscholing geboden.

Eerst coronawerklozen helpen

In deze eerste fase richt Adecco zich met name op de flexkrachten die door corona hun huidige opdracht geheel of gedeeltelijk zijn kwijtgeraakt (zoals de luchtvaart of de horeca). Daarnaast kijkt Adecco naar de toekomst en wordt het huidige aanbod op korte termijn uitgebreid naar andere flexkrachten die werk hebben, maar de ambitie hebben om zich verder te ontwikkelen.

Meer dan intermediair

Volgens Claudia Portengen, die leiding geeft aan het Adecco Employability Center, past het Fit for the future-programma is de filosofie van de uitzendorganisatie. “Bij Adecco vinden we het belangrijk dat onze flexmedewerkers werk doen waar ze gelukkig van worden en blijven. Onze rol gaat verder dan die van enkel intermediair. Wij helpen onze mensen bij het ontwikkelen van de juiste vaardigheden en geven ze de kans te ontdekken wat hun talenten zijn en hoe zij deze op een optimale manier kunnen gebruiken in hun werk. Met het Fit for the Future-programma hebben we een toekomstbestendige formule waar een grote groep werkenden zijn voordeel mee kan doen.”

Kostenloos aanmelden

Vanaf vandaag kunnen flexkrachten zich via de site van Adecco kostenloos aanmelden voor het Fit for the Future- programma.

Lees ook: Olympia biedt gratis omscholing naar vitale beroepen

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer