Randstad trekt weg uit winkelstraat

0

Randstad verhuist tientallen van de 206 fysieke vestigingen op A-locaties en drukke winkelstraten vanaf volgend jaar naar bedrijventerreinen.

Dat bevestigde een woordvoerder van de Nederlandse tak van Randstad na berichtgeving door het Financieele Dagblad dinsdag.

De achterliggende reden voor de geplande verhuizingen is dat het niet meer relevant is om aanwezig te zijn op elke straathoek, zo meldt het FD. De concurrentie komt niet (alleen) van andere uitzendbureaus, maar van apps, zo stelt algemeen directeur Reiant Mulder van Randstad Nederland in de krant.

Zoektocht begint online

Mulder ontwikkelde daarom de nieuwe digitale strategie van de uitzendgroep. Een handvol prominente ‘flagshipstores’ in de grote steden wordt van de verhuizing uitgezonderd. “Van de inloop moeten we het niet meer hebben, 99% van de zoektochten naar nieuw werk begint online. Ook 50-plussers leiden een volledig digitaal leven. Het tempo heeft ons ook verrast´”, zegt Mulder.

Alleen op afspraak

Bij de locaties op de bedrijventerreinen is het straks alleen nog mogelijk om op afspraak langs te komen. Volgens de woordvoerder moeten die locaties vooral goed bereikbaar zijn, ook met het openbaar vervoer. In sommige gevallen zou het kunnen dat kantoren van Randstad worden samengebracht met die van dochterbedrijf TempoTeam.

Algoritmen doen het werk

Randstad bespaart dan ook op vierkantemeterprijzen. Randstad rekent op in totaal 90 miljoen tot 100 miljoen euro aan structurele besparingen. Een deel van dat geld wordt gestoken in nieuwe digitale initiatieven.
Randstad wil voortaan nog meer op het gebruik van algoritmen om de juiste match te maken. Naast baantjes voor korstondig, ongeschoold werk wil Randstad dit ook meer en meer gaan toepassen voor kandidaten in het hogere segment, zo meldt het FD.

Niet minder mensen

Dan zijn er nog minder intercedenten nodig in de fysieke vestigingen. Toch stelt Mulder dat hele operatie, inclusief de verhuizingen in Nederland niet gepaard gaan met banenverlies. De intercedent zou een meer coachende rol kunnen krijgen. Ook wijst Mulder erop dat het aantal vestigingen gelijk blijft.

Randstad doet later op de dag in Londen zijn nieuwe strategie voor het hele concern uit de doeken.

De omzet van de maanden oktober en november ligt in lijn met de prestaties in het derde kwartaal toen er een groei met 9% werd behaald.

Bronnen: ANP/FD

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer