YoungCapital Direct: on demand platform voor uitzendklussen

0

YoungCapital heeft een selfserviceplatform voor uitzenden op de markt gebracht dat tijdelijke vraag en aanbod op de arbeidsmarkt matcht zonder tussenkomst van een recruiter. YoungCapital Direct is nu live in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Tilburg.­­­­

Hoe werkt het?

Bedrijven plaatsen hun opdrachten zelf op het platform en uitzendkrachten kunnen on demand reageren op de opdrachten die passen bij hun wensen. Zo kunnen ze dezelfde dag nog aan de slag.
YoungCapital Direct werkt 24/7, waardoor klanten eenvoudig kunnen op- en afschalen wanneer ze dit willen, hun eigen uurtarief bepalen en zo een flexibele pool opbouwen. Ook uitzendkrachten werken wanneer het hen uitkomt en selecteren zelf de opdracht bij een bedrijf naar keuze. “Voornamelijk jonge uitzendkrachten willen werken wanneer het hun uitkomt, bijvoorbeeld als er een college uur uitvalt. Met dit nieuwe platform is dat mogelijk”, zegt Bosveld, mede-eigenaar van YoungCapital. Omdat het platform werkt met uitzendkrachten is YoungCapital verantwoordelijk voor alle HR-zaken, zoals contracten, ziekte, verlof en verloning.

Investering in ontwikkeling

John Muller, CTO bij YoungCapital, refereerde in een interview met Flexmarkt recent al aan het nieuwe online platform. Het ontwikkelen hiervan heeft een grote investering qua development gevergd, stelt Muller in het interview. “Het is een vorm van hyperflex, alles moet digitaal kloppen, van onboarding, het toepassen van machine learning tot het correct naleven van de wet- en regelgeving.”

On demand uitzendwerk

Met YoungCapital Direct krijgen zowel bedrijven als flexkrachten nog meer vrijheid om werk naar eigen wens in te vullen. “Met YoungCapital Direct spelen we in op de steeds groter wordende vraag naar on demand werk”, zegt Bosveld. “Via ons nieuwe platform heb je de flexibiliteit van een platform en de zekerheid van een uitzendcontract.”
YoungCapital ziet YoungCapital Direct juist als een mooie aanvulling op de huidige uitzendconstructie. “YoungCapital Direct voorziet in de acute vraag en aanbod, die we met YoungCapital niet kunnen vervullen. Dit is voor ons, onze klanten en uitzendkrachten dus een win-win”, zegt Bosveld.

Last-minute klussen

Het afgelopen jaar is er achter de schermen al druk gewerkt aan het platform. Met succes: de eerste 1.000 opdrachten zijn inmiddels tijdens een pilotperiode gedraaid. Het gaat om last minute-klussen, zoals fietskoerier, host of logistiek medewerker voor onder andere HelloFresh, Ikea en Flink. “We krijgen veel positieve reacties op het platform”, stelt Bosveld. “Op deze manier helpen we nog meer werkzoekenden aan werk. Op dit moment is ruim 95% van de kandidaten in onze database inzetbaar. Door hen te koppelen aan bedrijven die ad hoc of voor een dag iemand zoeken, kunnen we beide partijen optimaal servicen. We hopen YoungCapital Direct ook snel binnen andere Europese landen uit te rollen, zodat we de volledige 7,5 miljoen kandidaten in onze Europese database aan werk kunnen helpen.”

Freelanceplatform YoungOnes

YoungCapital schroomt niet nieuwe businessmodellen op de markt te brengen, naast het reguliere uitzenden. Eerder bracht het bedrijf freelanceplatform YoungOnes al op de markt, een vergelijkbaar platform voor on demand-klussen, maar dan voor freelancers.

Digitale onboarding: maak het persoonlijk en direct toepasbaar

Als werkgever wil je in deze tijd snel schakelen zodat al je werknemers goed, snel en efficiënt ingewerkt worden. Gerwald van den Oetelaar van Catchphrase, een platform voor taakgerichte digitale onboarding, deelt zijn ervaring. Waar moet je op letten? Ontvang deze GRATIS download over digitale onboarding.

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer