Forse groei freelanceplatform YoungOnes, mede dankzij WAB

0

YoungOnes, een digitaal platform voor on demand-freelanceklussen, heeft de omzet zien groeien van 0,5 miljoen euro in 2018 naar 5,5 miljoen euro in 2019. Naar eigen zeggen is dit mede te danken aan de WAB, die deze vorm van flexarbeid nog populairder maakt onder jongeren.

Freelance klusplatform YoungOnes matcht actueel vraag en aanbod voor tijdelijke klussen, die variëren van klussen in de horeca, retail, logistiek en fieldmarketing tot de evenementenbranche.

YoungOnes is in 2017 is ontstaan als tech-start-up uit het YoungCapital Fund. Via het YoungCapital Fund investeren de oprichters van YoungCapital in innovatieve HR-tech-start-ups.

Jonge freelancers

YoungOnes heeft in 2019 50.000 matches tussen opdrachtgevers en freelancers gemaakt. “We hebben inmiddels 13.000 geverifieerde freelancers op het platform, die werken voor 1.150 actieve opdrachtgevers door heel Nederland”, zegt Pim Graafmans, managing director van YoungOnes. “Daar komen iedere week nog eens 300 geverifieerde freelancers bij.” Vooral de bereidheid onder jongeren om te freelancen, is erg groot. De gemiddelde leeftijd van de freelancers is 22 jaar. Deze jongeren werken voor ad-hocdagklussen in diverse branches, zoals retail, logistiek, promotie en events. In totaal hebben de freelancers via het platform ruim 300.000 uur gewerkt. In de horeca, catering en events zijn de meeste uren gewerkt.

Time to match

YoungOnes onderscheidt zich naar eigen zeggen onder meer door een snelle time to match. De gemiddelde tijd die in 2019 nodig was om een match te maken via het platform, is vier minuten. “Sommige matches worden al binnen enkele seconden gemaakt”, zegt Graafmans. “Het is heel fijn om te merken dat de snelheid en het gemak van het platform zo goed aanslaan bij zowel de freelancer als de opdrachtgever. Deze snelheid willen we volgend jaar nog meer gaan uitbouwen, daarom gaan we de techniek in eigen huis halen om nog sneller te kunnen ontwikkelen. Met als doel onze diensten zo gebruiksvriendelijk mogelijk te houden.”

Groei organisatie

Door het grote aantal succesvolle matches heeft YoungOnes zelf als organisatie ook een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het bedrijf is het afgelopen jaar ook in eigen medewerkers verdubbeld. Graafmans: “We zitten nu met twintig medewerkers in een nieuw pand in hartje Breda. Met dit team hebben we al veel mooie dingen bereikt, zoals een brancheoverschrijdende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die we samen met No Risk hebben weten te ontwikkelen.”

Lees ook: YoungOnes krijgt kapitaalinjectie van € 3 miljoen

WAB stuwt freelancemodel

“De platformeconomie is in de afgelopen jaren explosief gegroeid”, zegt Graafmans. “De voorspelling is, mede door de komst van de WAB, dat deze invulling van flexibele arbeid alleen maar groter en belangrijker wordt.” Want met de komst van de WAB kiezen opdrachtgevers en jongeren volgens hem massaal voor een overstap naar het freelancemodel. “Je ziet dat jongeren de flexibiliteit verlangen waar de WAB geen ruimte voor biedt. Die willen ‘s ochtends beslissen dat ze diezelfde dag een klus gaan doen. Het platform geeft ze die vrijheid om direct een klus te accepteren en aan de slag te gaan.”

Doelen 2020

YoungOnes verwacht daarmee komend jaar een goede uitkomst te bieden voor nieuwe opdrachtgevers en freelancers. De doelen die YoungOnes zich voor 2020 stelt, is een groei naar 16,5 miljoen euro omzet. “Om dit te verwezenlijken moeten wij groeien in aantal opdrachtgevers en willen we de huidige groeicurve wat betreft het aantal freelancers vasthouden.” Daarnaast kijkt het platform naar een internationale expansie in bijvoorbeeld Duitsland.

Bron: YoungOnes

Lees ook: WAB baart horeca-ondernemers grote zorgen

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer