WerkTalent: ‘Zonder investering groeien naar een directeurssalaris’

0

Goed nieuws voor intercedenten en accountmanagers die hun carrière in de flexmarkt een impuls willen geven. WerkTalent wil in 2021 en 2022 drie nieuwe vestigingen openen en zoekt hiervoor ‘ondernemende en ambitieuze arbeidsbemiddelaars’ buiten de eigen organisatie.

Je kunt bij ons ondernemen zonder financiële risico’s te nemen en met alle ondersteuning die nodig is om succesvol te zijn’, vertelt Albert van der Vliet, operationeel directeur van WerkTalent, de arbeidsbemiddelaar die in september twintig jaar bestaat en zeventien vestigingen in het land telt. “We willen graag gericht verder groeien en streven naar minimaal 25 vestigingen in 2025, een netwerk opgebouwd met collega’s die al aan boord zijn, jaarlijks aangevuld met twee externe talenten.”

Talentbemiddelaar

WerkTalent is de arbeidsbemiddelaar – “wij zeggen ook wel talentbemiddelaar” – voor ‘de makers van morgen, de talenten met uitvoerende skills’, ofwel medewerkers voor bedrijven in de industrie, techniek en logistiek. “Bij ons werken ongeveer negentig mensen, die zich in toenemende mate richten op werving & selectie-, en op detacheringstrajecten. In Zoetermeer hebben we een Shared Service Center voor alle vestigingen, zodat intercedenten, accountmanagers en Business Partners zich puur kunnen richten op de persoonlijke relatie met en de bemiddeling tussen klant en kandidaat. In het Shared Service Center zijn zaken ondergebracht als administratie, debiteurenbeheer, finance, HR, verzuim, IT, learning & development en marketing.”

Businesspartners voor nieuwe vestigingen

Om de gewenste groeiambities te verwezenlijken, zoekt WerkTalent naar nieuwe vestigingsmanagers, ofwel businesspartners. “Mensen die bij ons in dienst komen en uiteindelijk een of meerdere vestigingen aansturen, beschouwen wij als onze businesspartners”, legt Van der Vliet uit. “Ze zijn bij ons in loondienst, maar krijgen daarnaast 25% van de winst die ze maken, zonder dat ze zelf financieel hoeven te investeren, zoals in een normaal franchisemodel. Dus ondernemend denken en werken, zonder alle aanvullende kopzorgen.”


Winnaarsmentaliteit

Volgens Van der Vliet is deze kans met name interessant voor intercedenten en accountmanagers met enkele jaren ervaring in de flexbranche, die toe zijn aan een nieuwe uitdaging in een andere werkomgeving en niet de financiële middelen hebben om helemaal voor zichzelf te beginnen. “Het is handig als je het spelletje in onze wereld kent, maar; drive, ambitie en een winnaarsmentaliteit vinden we belangrijker dan specifieke ervaring”, benadrukt de operationeel directeur, die het levende bewijs is van de doorgroeimogelijkheden bij zijn werkgever.

“Ik ben bijna twaalf jaar geleden als junior-intercedent begonnen bij WerkTalent, in Breda. Samen met mijn collega hebben wij die vestiging opgebouwd en uitgebreid. Op een zeker moment waren we dusdanig groot dat we van die ene vestiging twee vestigingen hebben gemaakt, waardoor ik de mogelijkheid kreeg zelf als Business Partner te opereren. Ik ben vanuit Breda een locatie begonnen in Tilburg, om zo ook onze klanten en kandidaten uit die stad en omgeving zelf lokaal verder te gaan bedienen.”

Groeistrategie WerkTalent

Dit voorbeeld is exemplarisch voor de groeistrategie van WerkTalent, volgens het zogeheten celdelingsprincipe. “De meeste van onze vestigingen zijn ontstaan vanuit een splitsing, zoals wij dat zeggen. Dus een nieuwe vestiging openen vanuit een bestaande locatie in de buurt, aangestuurd door een eigen accountmanager die bewezen heeft klaar te zijn voor de volgende stap en een eigen vestiging krijgt. Naast dit celdelingsproces openen we ook met nieuwe medewerkers in versneld tempo nieuwe vestigingen. Zo is in december een trainee in Nijmegen gestart, onder de hoede van de buddyvestiging Arnhem en met de regelmatige inzet van de WerkTalent Bus (kantoor op wielen).”

Tour du WerkTalent

In de eerste maand deed de trainee een Tour du WerkTalent langs alle vestigingen. “Om het WerkTalent-dna en onze werkwijze eigen te maken, terwijl wij achter de schermen – al voor ze begon – alles voor haar in stelling brachten om een vliegende start te maken. Vervolgens is zij in twee maanden, vanuit bestaande WerkTalent-locaties, begonnen met het opbouwen van een eigen netwerk en de bijbehorende business. In april opende ze daadwerkelijk haar eigen vestiging. Daar zit ze inmiddels met drie man op kantoor en zijn al veel bedrijven en kandidaten aan elkaar verbonden.”

‘Recruitment geen hogere wiskunde’

Bij het selecteren van nieuwe businesspartners let WerkTalent vooral op ambitie en persoonlijkheid. “Recruitment is ook geen hogere wiskunde”, relativeert Van der Vliet. “Dat proces is uiteindelijk te leren. Het gaat ons er in eerste instantie om dat je wilt winnen, doorzettingsvermogen hebt en eigen strategische keuzes kan maken. En dat je in staat bent om te bouwen aan structurele, duurzame samenwerkingen. Op alle fronten meedenken en samen willen groeien, stopt niet bij een of twee vestigingen.”

Grote familie

Van der Vliet beseft dat niet iedere potentiële businesspartner meteen klaar is om binnen enkele maanden een eigen vestiging te runnen. “Ook al ben je daar nu misschien nog niet klaar voor, maar wel over een of twee jaar, dan is het toch fijn om nu alvast met elkaar in contact te komen”’, stelt hij gerust. ‘Om succesvol te kunnen groeien in je rol als Business Partner en om je daarin optimaal te kunnen begeleiden, nemen wij maximaal twee trainees per jaar aan. Maar niet geschoten is altijd mis, dus wie weet kunnen we toch al iets voor elkaar betekenen. Bijvoorbeeld door nu wel al op een bestaande vestiging in te stromen, maar pas op langere termijn de stappen naar een eigen zaak te zetten.’

De ervaring leert daarbij dat mensen die bij WerkTalent starten vaak blijvers zijn. ‘We zijn een grote, gezellige familie die niet alleen hard werkt en resultaatgericht is, maar ook samen veel leuke activiteiten onderneemt. Werken bij WerkTalent moet een feest zijn. Daarom vieren we elk succes, op de zaak én thuis, met confetti. En feest is het natuurlijk ook als we nieuwe Business Partners in onze groeiende familie mogen verwelkomen!”

Dit artikel is gesponsord door WerkTalent.

 

Over Auteur

Reageer