Unique houdt week van het anonieme cv tegen discriminatie

0

Van 29 oktober tot 2 november organiseert Unique de week van het anonieme cv. Deze week gaan alle consultants van Unique op pad met enkel anonieme cv’s, dus zonder persoonsgegevens.

Aanleiding is dat uitzendbureaus eerder dit jaar opnieuw negatief in het nieuws kwamen vanwege discriminatie. In een tv-uitzending van Radar kwam naar voren dat uitzendbureaus bereid zouden zijn rekening te houden met de wens van de opdrachtgever om geen Marokkanen, Surinamers en Turken als uitzendkracht aan te bieden.

Kandidaten neutraal presenteren

Marion van Happen, algemeen directeur bij Unique: “Discriminatie is een hardnekkig maatschappelijk probleem dat we niet alleen oplossen. Wel kunnen we een bijdrage leveren aan organisaties die een afspiegeling willen zijn van de samenleving. Gelijke kansen voor iedereen, de gedachte achter het 26-wekenplan tegen discriminatie en voor inclusiviteit, is niet nieuw binnen onze organisatie. Het is zelfs vanzelfsprekend. Nu is het de hoogste tijd om dat met de wereld te delen. Het plan is er om kandidaten, opdrachtgevers en de wereld daarbuiten te laten zien wat we doen, hoe we dat doen en bij wie we dat doen. Naming & faming dus. Op die manier inspireren we anderen om hetzelfde te doen. Zo vinden we de arbeidsmarkt opnieuw uit.

Vacaturewedstrijd

Daarnaast is 13 november de vacaturewedstrijd, waarbij tien verschillende Unique-consultant de uitdaging aangaan om de meest neutrale vacaturetekst te schrijven. De consultants hebben elkaar kunnen nomineren voor deze wedstrijd. Lucienne Gena, expert inclusief werkgeverschap en discriminatiedeskundige, opent de wedstrijd en maakt deel uit van de jury. Voordat de deelnemers in de pen klimmen, krijgen zij ook nog een workshop vacatures schrijven. De winnaar gaat met de Gelijke Kansen Bokaal naar huis.

Bron: Unique

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer