Aanzeggen bij flexcontracten wordt nog vaak vergeten

0

Vanaf 1 januari 2015 zijn alle werkgevers verplicht zich aan de aanzegtermijn te houden. Volgens juridisch dienstverlener DAS gebeurt dit lang niet altijd. Vooral kleine bedrijven verzuimen aan te zeggen.

Bij tijdelijke contracten van zes maanden of langer dient de werkgever minimaal een maand voordat het contract afloopt, schriftelijk aan de medewerker te laten weten of het contract wel of niet verlengd wordt. Verzuimt de werkgever aan te zeggen, dan heeft de medewerker recht op een compensatie, de aanzegvergoeding, die kan oplopen tot maximaal een maandloon.

Verantwoordelijkheid werkgever
Mireille Detrixhe van DAS benadrukt in Metro dat het de  verantwoordelijkheid van de werkgever is om dit goed te regelen, zodat ook het tijdelijke personeel weet waar het aan toe is. Doet de werkgever dit niet, dan kan de werknemer de vergoeding opeisen.

Zekerheid voor flexwerkers
De aanzegverplichting is in het leven geroepen om iets meer zekerheid te creëren voor flexwerkers. Zo weten zij minimaal een maand voordat hun contract afloopt of ze opgelucht verder kunnen werken, of op zoek moeten naar een andere baan. Voor deze regeling kwam het vaak voor dat tijdelijke krachten pas een dag voor het aflopen van het contract te horen kregen of ze wel of niet konden blijven werken.


Handige links: Test je kennis over aanzeggen en Voorbeeldbrieven aanzeggen


Lees ook:

 

Wil jij graag alle informatie over de wijzigingen in de WWZ uitgelegd krijgen? Kom naar de Arbeidsrecht Update

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer