Millenials vinden digitale match via Magnet.me

0

Vooral millenials komen steeds vaker via een digitale match in contact met een werkgever. Reden waarom het Nederlandse platform Magnet.me hard groeit.

Magnet.me is een online netwerk waarbij bedrijven en studenten aan elkaar gekoppeld worden. Het werkt als volgt: een sollicitant geeft zijn voorkeuren aan en op basis van deze criteria komen er bedrijven en banen naar boven. De kandidaat kan een baan liken en zich met een bedrijf verbinden. Daarna kan er gechat of gemaild worden.

Traditionele solliciteren achterhaald

Volgens Magnet.me kiezen steeds meer studenten en afgestudeerden hun baan of stageplek via een digitale match. Het Rotterdamse bedrijf stelt dat millenials het traditionele solliciteren op een vacature met een brief, cv en gesprek achterhaald vinden.

Uit eigen onderzoek onder 10.000 studenten concludeert Magnet.me dat millenials vooral een bedrijf en functie zoeken die bij hen past. Criteria als salaris, leaseauto of reisafstand blijken minder belangrijk voor hen te worden. “Het gaat echt om de cultuur van het bedrijf. Dat moet passen. Iemand die graag met z’n skateboard naar zijn werk gaat, is niet te paaien met een leaseauto.”

Online platform groeit snel

Via het online platform Magnet.me zijn sinds de start in 2012 meer dan 150.000 studenten in contact gekomen met potentiële werkgevers, wat vaak tot een baan of stage heeft geleid. In totaal zijn er in deze periode 2,5 miljoen connecties gemaakt tussen studenten en bedrijven.
Het bedrijf – dat net een investering heeft gekregen van een miljoen euro – groeit dan ook hard. Maandelijks komen er 15.000 studenten en net afgestudeerden bij en inmiddels staan er ongeveer 1.500 bedrijven op Magnet.me.

Bron: Magnet.me

Lees ook: Meer sollicitaties via mobiel in 2017

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer