5 redenen om net-afgestudeerden aan te nemen

0

Veel starters op de arbeidsmarkt hebben moeite met het vinden van een baan. De meeste werkgevers geven de voorkeur aan kandidaten met werkervaring. Toch zijn er goede redenen om juist beginnende talenten aan te nemen.

Net-afgestudeerde starters beschikken namelijk over een aantal waardevolle eigenschappen, betoogt Indeed, ’s werelds grootste vacaturesite.

Redenen om juist hen aan te nemen zijn:

1 Net-afgestudeerden zijn ambitieus en enthousiast

Veel starters die net student-af zijn, willen eigenlijk maar één ding: aan de slag. Na jaren van studeren willen ze nu bewijzen dat ze echt iets kunnen. En kunnen ze iets (nog) niet? Dan leren ze dat maar al te graag. Want nooit ben je zo leergierig als wanneer je net aan iets nieuws begint.

2 Net-afgestudeerden zijn flexibel

Met een aantal jaren werkervaring op zak weet je beter hoe ‘het wereldje werkt‘ en wat je rol hierin precies inhoudt. Dat kan ook nadelen hebben. Want wie te lang op een functie blijft zitten, loopt het risico om erin vast te roesten. Doordat vaste werkwijzen er bij starters nog niet zijn ingesleten, bieden zij een frisse blik op bestaande gewoonten. En komen ze mogelijk met verrassende ideeën over hoe dingen anders, sneller of beter zouden kunnen.

3 Net-afgestudeerden zijn tech-savvy

De nieuwe lichting afgestudeerden weet wel van wanten als het gaat om consumententechnologie. Deze groep, die behoort tot de generatie millennials, is opgegroeid met internet, heeft de opkomst van de mobiele telefoon meegemaakt en beschikt over een smartphone. Navigeren door dit soort devices en technieken is voor hen een tweede natuur. Dat geeft hen een voordeel bij nieuwe ontwikkelingen, die ze bovendien kunnen overbrengen op hun minder technische, vaak wat oudere collegae.

4 Net-afgestudeerden zorgen voor diversiteit

Het aannemen van net-afgestudeerden draagt bij aan meer diversiteit op de werkvloer. Dankzij  leeftijdsverschillen kunnen werknemers van elkaar leren. Zo kunnen jongeren bijvoorbeeld oudere collega’s de ins en outs van social media uitleggen. Tegelijkertijd kunnen de meer ervaren medewerkers hun jongere collega’s de kneepjes van het vak leren. Bovendien ontstaan de meest vernieuwende ideeën wanneer teams uit uiteenlopende mensen bestaan. Zorg dus altijd voor een goede mix van oud én jong.

5 Een goede investering voor de lange termijn

Het mag dan misschien makkelijker zijn om mensen aan te nemen die al wat ervaring hebben opgedaan op de arbeidsmarkt, maar in dit geval levert de ‘moeilijke’ weg zoveel meer op. Door jong, ambitieus personeel goed te begeleiden en ze voldoende ruimte te geven, kunnen ze uitgroeien tot ware toptalenten. En mogelijk zelfs tot de nieuwe leiders van het bedrijf. Een win-winsituatie dus –zowel voor bedrijven als voor starters.

Bron: Indeed

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer