Brunel boekt stevige omzetgroei, Nederland blijft achter

0

Detacheerder Brunel heeft in het vierde kwartaal van 2022 opnieuw wereldwijd een forse omzetgroei geboekt (+20%). Maar opnieuw bleef de omzetgroei in Nederland achter (+4%).

Dat blijkt uit de kwartaal- en jaarcijfers die Brunel afgelopen vrijdag heeft gepubliceerd.

Brunel International

Brunel heeft in het vierde kwartaal van 2022 wereldwijd een omzet geboekt van 316 miljoen euro. Dat is een (autonome) omzetgroei van 20% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De brutomarge is in het laatste kwartaal van het jaar wel behoorlijk gedaald (van 24,2% naar 20,8%). Dat geldt ook voor de EBIT-marge, die daalde van 6,4% in vierde kwartaal van 2021 naar 5,6% in vierde kwartaal van 2022.
Over heel 2022 boekte Brunel International een omzet van bijna 1,2 miljard euro. Dat is een (autonome) omzetgroei van 19%.

Minder omzetgroei Nederland

De omzetgroei is vooral buiten Europa gerealiseerd. De omzetgroei in de Duitstalige landen (DACH) bleef met achter bij de rest van de wereld en dat geldt zeker ook voor de omzetontwikkeling van Brunel Nederland.
In Nederland boekte de detacheerder een omzet van 50,3 miljoen euro in het vierde kwartaal, een omzetgroei 4% (gecorrigeerd voor werkbare dagen) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook in Nederland daalde de brutomarge (naar 29,3% in het vierde kwartaal), de EBIT-marge daalde naar 9,7%. Dat wordt overigens nog altijd gezien als een goed niveau.
Over heel 2022 kwam de omzet in Nederland uit op 190,3 miljoen euro. Brunel Nederland realiseerde in 2021 een omzet van 186,1 miljoen euro. Dat betekent dat de omzet van Brunel in 2022 in ons land met 2% is gestegen. (Zie ook Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2022.)

De omzetontwikkeling van Brunel International en Nederland ligt in lijn met de cijfers uit het derde kwartaal van 2022.
Brunel noemt de start van 2023 ‘veelbelovend’.

VvDN MarktMonitor

Brunel behoort in Nederland tot de grotere detacheerders. Vergeleken met andere detacheerders blijft de omzetgroei van Brunel Nederland behoorlijk achter bij de gemiddelde omzetgroei in de detacheringsmarkt. Uit de recent gepubliceerde MarktMonitor van VvDN blijkt dat de omzet van detacheerders in het vierde kwartaal gemiddeld met 16% is gestegen in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De Nederlandse detacheerders kenden gemiddeld een omzetgroei van bijna 18%.

Lees ook: Brunel doet werving vanuit recruitment cycle

 

Flexmarkt Omzetranglijst Top-100

De nieuwe Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 zal worden gepubliceerd in de special van Flexmarkt die begin juni verschijnt. Deze uitgave biedt cijfers, uitgebreide analyses en trends. Hiervoor werkt de redactie van Flexmarkt samen met Corporate Finance International (CFI).
Wilt u uw organisatie ook (weer) terugzien in deze benchmark voor de flexbranche? Geef dan de omzetcijfers (gerealiseerd in Nederland) van 2022 (en 2021) door aan de redactie: flexmarkt@vmnmedia.nl.

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer